Almeida: “Došao sam po titulu prvaka!”

Sportski direktor Hajduka Mario Branco danas se pojavio pred novinarima kako bi se osvrnuo na protekli prijelazni rok. Odlazak Nikole Vlašića u rekordnom klupskom transferu u Everton napunio je klupsku blagajnu.

“Osobno ne gledam na rekorde. Mislim da je to bio važan dan za Hajduk, napravili smo nešto što će dosta koristiti klubu, financijsku stabilnost u idućem razdoblju. Nismo fokusirani na rekorde, radimo ono što je najbolje za klub. Velik je to gubitak, ali bilo je vrijeme. Nikola zaslužuje ovo, dugo se žrtvovao, želim mu svako dobro”, rekao je Branco i dodao:

“Čekali smo do playoff runde i utakmice sa Evertonom oko mogućih odlazaka. Njegov odlazak smo imali u glavi. Nakon prve utakmice u Liverpoolu smo znali da će biti teško zadržati ga”.

Koliko ste ovog ljeta potrošili na dolaske igrača?

“Potrošili smo pola milijuna eura za sve dolaske. U odnosu na prijašnje godine imali smo novca da uložimo u momčad. Znam da je predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović rekao da imamo na raspologanju milijun eura, ali to ne znači da milijun eura može biti potrošeno odmah. Zadržali smo kostur momčadi, nismo radili velike promjene. Vlašić? Što se tiče sportskog dijela zadržao bi ga, ali moja uloga je da učinim klub stabilnijim. Ako sutra odem ostavljam klub u boljem stanju nego kada sam došao prije 15 mjeseci”.

Je li Nikola Vlašić zaslužuje biti dio A selekcije Hrvatske?

“Pitanje ima subjektivan i objektivan odgovor. Vjerujem da Niksi ima mjesta u A-reprezentaciji, ne znam zašto nije tamo. Vjerujem da će se naći na idućem popisu”.

Što je rekao Carrillo na Vlašićev odlazak?

“Bez Carrilla ne dovodimo nikoga. Diskutirali smo s njim i oko Niksijem. Imamo rješenja unutar kluba. Kada smo znali da Niksi odlazi htjeli smo dovesti jednog igrača. Ali njegov klub nije prihvatio ponudu. Ostat ćemo sa momčadi koja je sada, uvjeren sam da ćemo biti kompetitivni”.

Dodao je:

“Preferiram izgubiti posao ako prodam dvojicu igrača, ali da klub bude stabilan. Moramo imati za plaće, od prvog dana je sve na vrijeme. To se nije događalo prošlih godina. Ako moram prodati još nekog da budemo stabilni to ćemo napraviti”.

U kakvom je stanju Hugo Almeida?

“Igrao je za Aek protiv Club Bruggea. Može ga odmah koristiti”.

U Turskoj je prijelazni rok otvoren do 8. rujna, može li Nižić otići u Goztepe?

“Mnogi klubovi dolaze da prodajemo igrače ispod cijene. Mogli smo ih prodati četiri, pet, ali nećemo ih prodavati po drukčijim uvjetima. Imamo kvalitetu, znamo kako razviti naše igrače. Ako netko želi naše igrače onda će morati po našim uvjetima. Nitko neće otići iako je otvorena Turska, Rusija…”

Kako ste došli do Almeide?

“Od ozljede Futacsa tražili smo zamjenu za njega. U ovom trenutku mislim da je to dobra opcija. Ima karakteristike koje Carrillo želi, lijeva noga, iskustvo”.

Ipak nije baš mlad?

“Jedina razlika za Futacsa su godine. Marko je došao sa osam mjeseci neigranja. Hugo je lani odigrao 27 utakmica. Uvjeren sam da će nam dati što tražimo. Pravi golgeteri ne poznaju godine. Nitko ne radi ovdje bez ambicija. Naša je ambicija biti kompetitivan do samog kraja“.

Jeste li Vlašiću trebali ponuditi novi ugovor?

Vlašić je produkt Hajduka, njegova obitelj je uvijek govorila da će otići kao džentlemen. Vjerujem da u ovom trenutku nismo mogli dobiti bolje. Ovo je nešto što će biti teško nadmašiti”, govorio je Branco, a onda se kroz vrata ušetao Hugo Almeida.

“Vrlo sam sretan što sam ovdje, hvala Mariju (Brancu nap.a.) što me doveo. Igrao sam protiv hrvatskih klubova, zabio sam Dinamu igrajući za Werder, a sad je Rijeka u skupini Europske lige sa AEK-om. Prvi je cilj zabijati golove, drugi pomoći momčadi, a onda boriti se za titulu. Ne znam jeste li pratili, igrao sam za AEK do sada, dobro se osjećam. Nitko mi nije trebao puno pričati o Hajduku. Svi znaju da je Hajduk veliki klub sa bogatom tradicijom. Želim biti dobar i pomoći Hajduku da postane prvak”.

Igrali ste u puno klubova, gdje vam je bilo najbolje?

“Svaka je godina za sebe. Moram reći hvala meni za rad. Igrao sam za dobre momčadi, a nemam neki specijalni klub. Rođen sam u Portugalu, osvojio sam dosta trofeja sa Portom, to je nešto posebno”.

Igrali ste za Werder na Poljudu, sjećate li se tog susreta iz 2008.?

“Sjećam se da je bilo prije desetak godina. Bila je dobra atmosfera, Poljud je dobro mjesto za igranje nogometa”.

U karijeri ste svlačionicu dijelili sa nekim hrvatskim igračima poput Ivana Klasnića i Jurice Vranješa?

“Ne treba govoriti posebno o hrvatskim igračima, imate dobru reprezentaciju, mislim da se tu nema što dodati”.

Na pragu ste 34. godine, imate li motiva za igranjem nogometa na ovoj razini?

“Ne zanima me što ljudi govore o godinama. Kada se ne budem osjećao spremnim za igranje na najvišem nivou onda ću reći stop”.

Mnogi kažu da volite noćni život?

“Svi ga vole, nisam fanatik, ali ima trenutaka kada si slobodan, onda se možeš opustiti i izaći”.

Dobili ste crveni karton igrajući za AEK, koliko ste dobili utakmica kazne?

“Dvije utakmice”, zaključio je Almeida, te je još uvijek u zraku ostalo pitanje može li igrati u Osijeku. Zatim je riječ opet uzeo Mario Branco koji se dotakao igrača koji su u zadnjoj godini ugovora, konkretno Ohandza.

“Mnogi igrači su u zadnjoj godini ugovora, nije samo Ohandza, i Grbić je.. Morate znati jednu stvar. Nekad je bolje ne prodati, čekati da istekne ugovor, a da ti taj igrač donese titulu. Ne brinite se o tome, ja ću se o tome brinuti”

Što transfer Vlašića donosi klubu?

“Dobit ćemo novaca da imamo za ulaganja, u infrastrukturu”.

Zatim se vratio na Almeidin dolazak?

“Hugo se odrekao 50% onoga što je trebao dobiti u AEK-u. Ima 33 godine, osvojio je Ligu prvaka, igrao dva Europska i Svjetska prvenstva. Izgubio je novac da bi došao u Hajduk”.

Za kraj je poentirao:

“Izgubili smo u Zaprešiću svojom greškom, u Maksimiru smo bili ravnopravni, ali smo izgubili jer je netko poremetio ravnotežu utakmice, a to nije bio Dinamo. Ako nam dozvole borit ćemo se za naslov”

Reci što misliš

Lost Password

0