Hajduk bez Almeide u Osijek; Carrillo: “Jedino me tri boda zadovoljavaju”

Nakon reprezentativne stanke vraća se HNL. Hajduk u sklopu osmog kola sutra u 19 sati gostuje u Osijeku. Na put neće Hugo Almeida za kojeg su kasno stigli papiri iz Grčke. Joan Carrillo danas slavi 49. rođendan i dobrog se raspoloženja pojavio na druženje sa novinarima.

“Jako sam sretan što nastavljamo i sa momčadi koju imam na raspolaganju. Od prvog dana imam pouzdanja u svoje igrače. Izgubili smo Futacsa zbog ozljede i Nikolu, ali znamo da je to produktivno i da je dobro došlo za klub i Nikolu. Stigao je Hugo Almeida, imamo dobar ambijent i atmosferu, razmišljamo na dva načina; realisti smo i gledamo na pozitivan način. To su dva načina na koja se može ići naprijed. Ako nisi realist i non stop gledaš na negativan način nikad nećeš napredovati”, u uvodu je rekao trener Hajduka Joan Carrillo.

Osijek?

“Osijek je jako dobra ekipa, zabili su od početka lige 24 gola. Pokušavaju igrati u zonama, čekaju ekipu, jako su precizni i lukavi. Dobili su na brzini po krilima, Lopa je u sredini. Grezda i Bočkaj, dva vrlo brza igrača, igraju brz nogomet. Imaju dobar rad Mioča, dobar je i Mudražija. Defenzivna linija im se jako poboljšala. Morat ćemo biti jako oprezni, otkrit ću vam jednu malu tajnu; dobro smo se pripremili i idemo na pobjedu”, rekao je trener Hajduka Joan Carrillo, a onda se dotaknuo odlaska Nikole Vlašića.

Nikola više nije s nama, ne možemo tu učiniti ništa, ali Hajduk je i dalje Hajduk. Vidjet ćemo u subotu, imam dvije opcije, mijenjati sistem ili profil igrača kojeg trebam. Nikola je igrač sa jako jasnim sposobnostima. Kako ćemo ga zamijeniti sve ćete saznati sutra.”

Kakva je situacija sa ozljedama?

Gustavo Carbonieri je istegao tetivu, izgleda da ga neće biti nekoliko tjedana. Nema ni Tome Bašića, ozljedio je aduktor, nije teška ozljeda, ali liječnici su nam savjetovali da pauzira. Hugo Almeida je sposoban za nastup, iz grčkog saveza smo dobili sve papire, ali je HNS-u bilo potrebno papire dostaviti u srijedu. Imamo papir da može nastupiti, ali papire iz Grčke smo dobili u četvrtak. Zato ne može igrati, ali bit će spreman za Rijeku”.

Koji je plan u Gradskom vrtu, bi li vas bod zadovoljio?

“Plan je da pobijedimo. Znamo kakva je momčad Osijek, ali mi radimo da osvojimo tri boda. Samo mislim na ta tri boda. Nakon utakmice ćemo napraviti analizu, ali trenutno sam koncentriran na tri boda. Bod? Bio bi zadovoljan samo ako pobijedimo”.

Tri boda su jako bitna za nastavak sezone?

“I za Osijek isto vrijedi. Znam da su sve utakmice teške, ali uvjeren sam u svoje igrače i zato me nije strah. Ni za ovu utakmicu, ni za ove buduće. Uvjeren sam da će igrači reagirati na pravi način”.

U prošlim sezonama nakon ispadanja iz Europe Hajduk u prvenstvu zaostane za konkurentima. Je li momčad ove sezone spremna da bi bila konkurentnija?

“Bitno nam je da Dinamo, Rijeka, Inter ili Osijek ne pokažu na terenu da su bolji od nas. Činjenica da smo u dobroj ligi je dovoljna da imamo motiv za dalje i shvatiti da je svaka utakmica bitna. Sezona je jako duga, ni protivnici neće uvijek pobjeđivati. Radit ćemo na tome da imamo pobjednički mentalitet.”

Jedna od prvih vaših utakmica je bila u Osijeku kada ste izgubili 1:0, da bi nakon toga sa 5:1 na Poljudu svladali Osijek.

“Mislim da nam je ta utakmica jasno otvorila vidike, a na Poljudu smo ih nadigrali. Od tog susreta imamo na raspolaganju deset igrača, fali Futacs i Toma Bašić, i jasno Vlašić. Toma Bašić je u toj utakmici zabio dva gola. Znamo što trebamo uraditi kako bi došli do bodova”.

Osim utakmice u Osijeku sutra se igra i utakmice između Barcelone i Espanyola. Što bi željeli sebi za rođendan?

“Iskreno, zaista samo mislim na Hajduk i našu utakmicu. Barcelona i Espanyol? Jednostavno mi je ravno. Ne znam, nemam vremena da razmišljam o tome. Ono što zaista želim je da Hajduk pobijedi”, zaključio je Španjolac.

Reci što misliš

Lost Password

0