MENI
odluka disciplinskog suca

KAZNA ZA HAJDUK Zbog rasizma i bakljade bit će zatvoren sjever Poljuda na utakmici protiv Cibalije

Disciplinski sudac Prve HNL Alen Klakočer izrekao je kazne za događaje na utakmici Hajduka i Rijeke (1:1).

Hajduk je kažnjen sa 65 tisuća kuna i prvom idućom utakmicom, onom protiv Cibalije u srijedu, 18. travnja sa zatvorenom sjevernom tribinom.

Klakočer je žestoko kaznio Hajduk zbog velike bakljade Torcide i rasističkih povika koji su se čuli tijekom utakmice, piše Index.

“Ubij, ubij Srbina”, orilo se sa sjeverne tribine na kojoj je zapaljeno i više od 50 baklji.

“Na utakmici Hajduk-Rijeka, počevši od 10. minute od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 68.-73. minute kada je zapaljeno sedam topovskih udara, više od 50 baklji pri čemu ih je desetak ubačeno na tartan stazu, a sedam u teren za igru te je zbog uklanjanja istih i gustog dima sudac morao prekinuti igru u trajanju od četiri minute. U završnim minutama utakmice upaljeno je nekoliko dimnih bombi te je u 82. minuti na tribini sjever zapaljena stolica. Također, u periodu od 14.-16. minute na sjevernoj tribini stadiona evidentirani su rasistički povici”, objavio je HNS.

Odmah je reagirao i Hajduk te je svim pretplatnicima sa sjeverne tribine ponudio ulaz na istočnu, a za sve tribine prodavat će se ulaznice po cijeni od svega 10 kuna, piše Index.

Komentiraj