MENI
nakon pobjede

Kopić nakon Istre: “Učinili smo prvenstvo zanimljivijim”

Željko Kopić stigao je nasmiješen pred novinare. Gol Karla Letice sigurno mu je skinuo veliki uteg.

“Sretan sam, ali moramo naći odgovor zašto ne uđemo u susret kako očekujemo. Promjene igrača i sustava, energije sa tribina, došli smo do gola za 2:2. Nakon toga smo imali dvije grede. U konačnici kada se sve zbroji mislim da smo zasluženo stigli do pobjede”.

Jeste li trebali i ranije mijenjati?

“Igračima sam u poluvremenu rekao da ovo nije razina koja se traži od Hajduka. Kao trener preuzimam odgovornost, ali svi skupa trebamo iznaći način da igramo kvalitetnije. Momčad nije samo 11 igrača, na svakoga računam. Imao sam u vidu da nas čeka i Kup susret. Tičinović je imao problema tokom tjedna, jučer se razbolio i Stipica. Želio sam rasporediti minutažu”.

Možete li objasniti zadnje sekunde?

“Karlo ima visinu, poslao sam ga gore. Nemamo profila Futacsa i Huga, rekao sam idemo pokušati sa Karlom. Imali smo sreće, ali smo je zaslužili”.

Utrčali ste na teren do klupe, je li to neko novo vaše lice?

“Nisam ja taj koji treba pokazivati emocije. Ovim golom prvenstvo smo učinili zanimljivijim. Bio sam presretan zbog tog gola. Drugo poluvrijeme sam osjetio sve ono čega nije bilo u prvom dijelu. Svima nam je stalo, u tom trenutku sve izađe van”.

Dosta ste rotirali?

“Pobjeda je koja uvjetuje raspoloženje unutar i oko kluba. To je ono za što svi ovdje žive. Da sve štima i ide u smjer u kojem bi ja htio ne bi bilo potrebe za promjenama. Svi zajedno tražimo optimalna rješanja, sutra ujutro u rudnik i vidjeti što je ono najbolje za Lokomotivu”.

Dinamo je izgubio od Lokomotive, je li otvorena utrka?

“Svaka sljedeća utakmica je najbitnija. To je i današnja utakmica pokazala, trebaš dobro kopati da bi dobio. Rekao sam da je prvenstvo vratilo svoju draž. Nedavno je bilo minus 12, betonirana situacija, sada je zanimljivije. Ima puno utakmica do kraja. Na nama je da unaprijedimo svoju igru”.

Kako komentirate interes Reala za Leticu?

“Nemam informaciju iz kluba. Što se tiče Karla najveći dio razgovora radi Tihomir Bulat kao trener vratara. Gledali smo da fokus bude na utakmicu sa Istrom. Jasno je da je Karlo vratar ogromnog potencijala, ali ja bi uvijek u prvi plan stavio rad i daljnji napredak”.

Ovom pobjedom pritisak će biti veći?

“Kada sam došao bila je prezentacija Tematskog parka. Bio je tu i gradonačelnik, rekao da je meni kao treneru Hajduka veći pritisak nego njemu kao gradonačelniku”.

Današnje dvije utakmice su odlična najava za polufinale Kupa?

“Prespavati, vidjeti u kakvom su stanju igrači. Sutra imamo lakši trening. Svjestan sam što se od nas čeka, ali znam i potencijal Lokomotive. Danas nisu svi igrači participirali protiv Dinama. Na nama je da se pripremimo na pravi način, da prođemo u finale Kupa”. 

Komentiraj