Kopić uoči Intera: “Napravit ćemo sve da budemo na najvišoj razini”

Pred nogometašima Hajduka posljednja je obveza ove kalendarske godine. Gost Poljuda (15 sati) je Inter.

“Znamo da nema Savvasa zbog žutih kartona, a za ostale ćemo vidjeti u nadolazeća dva treninga. Inter je ekipa koja rezultatski i unutar sustava izgleda dobro”, rekao je u najavi Željko Kopić i dodao: “Što se tiče pripreme za utakmicu ne želimo zanemariti činjenicu da igrači idu nakon susreta na odmor. Moramo napraviti sve da budemo na najvišoj razini, a onda će svaki igrač sebi organizirati odmor”.

U Kupu vas čeka Lokomotiva?

“Nisu slučajno došli do polufinala, protivnik koji zaslužuje poštovanje i respekt. U ovom trenutku nam taj susret nije u fokusu. Pred nama je i prijelazni rok, vidjet ćemo u kakvom će sastavu obje ekipe dočekati taj susret”.

Činilo se da je momčad u Zagrebu nakon 1:0 prestala igrati?

“Dojam sa strane može biti taj, ali to nije tako. Nije bila stvar samozadovoljstva, počnu ti se javljati slike od prošlih utakmica koje nisu bile dobre. Nakon razgovora sa igračima dali smo upute kako treba reagirati u takvim situacijama. Ne smijemo odustajati od zahtjeva kojima težimo u igri. Mislim da smo izvukli pouku i da ćemo idući put kvalitetnije reagirati u takvim situacijama”.

Koliko je momčad napredovala od vašeg dolaska, ima li još prostora za napredak?

“U ovih mjesec dana svatko tko misli da može napraviti revoluciju to nije realno. Ono što je bilo bitno je iz rezultatskog aspekta izvući maksimum, da sezonu odvedemo u kvalitetnije vode. Bilo mi je bitno da vidim tendenciju čemu težimo, digli smo nivo agresivnosti. Što se tiče igre prema naprijed ima perioda kada kontroliramo igru, ali i dijelova kada sve to izgubimo. Sve ove utakmice će mi dobro doći u pripremama za proljeće”.

Hajduk se prometnuo u najbolju gostujuću momčad, na domaćem terenu nema pobjede dva mjeseca?

“To govori o karakteru momčadi, ne može se očekivati dobar plasman ako ne možeš donijeti bodove sa gostovanja. Što se tiče učinka na domaćem terenu nitko ne želi bježati da je bio psihološki aspekt, protiv Intera imamo priliku prezentirati se na pravi način, doći do bodova i da naši navijači budu zadovoljni sa borbenošću i kvalitetom”.

Kako gledate na Kup, Inter i Rijeka su zamijenili domaćinstvo?

“Nisam pozvan da to komentiram, vidim da su teren uzeli kao otežavajući faktor.Što se tiče formata u Kupu o njemu se dosta razgovaralo, svima je u principu isto, znali smo koji je format. Nećemo govoriti je li dobar ili loš, već da izvučemo maksimum”.

Je li vam draže igrati sa Lokomotivom nego sa Dinamom i Rijekom?

“Dinamo i Rijeka imaju visoku kvalitetu, nominalno su zahtjevnije utakmice. Svjestan sam da Lokomotiva ima potencijala u ekipi, ne razmišljam da je ekstra lakša, jer nije. Možemo je promatrati kao povoljniji ždrijeb, ali moramo biti na nivou kako bi došli u finale”.

Kako ste zadovoljni igrom obrane?

“Protiv Lokomotive osim Šunjićeve spojnice u sudačkoj nadoknadi nije bio nijedan udarac u okvir. Protiv Osijeka doma je bio jedan udarac u okvir i to je bio gol. Nismo ulazili u prevelike probleme, normalno da treba biti bolje. Ali, ja to promatram kroz fazu napada, kada ćemo biti opasniji prema naprijed imat ćemo manji broj obrambenih reakcija”.

Tko je najbolji igrač HNL-a u 2017. godini?

“Ovo što je Rijeka napravila zaslužuje da bude netko iz njihovih redova. Rekao bi da to bude Filip Bradarić“.

Ostaje li Letica na vratima?

“Što se tiče vratara i ostalih igrača u momčadi naglasio sam da nije u redu da objavim javno prije nego igračima”.

Kakav je vaš dojam u Hajduku?

“Osjećaš svakodnevno duh taj, sigurno da sve akcije pridonose tome. Klub ima velike resurse i jako puno stvari koje funkcioniraju na visokoj razini, a ja ću sa svog profesionalnog aspekta dati sve da taj dio funkcionira još kvalitetnije, još bolje”, zaključio je Kopić.

Reci što misliš

Lost Password