MENI
nakon napada na igrače

Naš Hajduk: “Nema opravdanja za nasilje nad igračima!”

Nakon što je smijenjen predsjednik Hajduka Ivan Kos, a zatim i centru Splita napadnuti nogometaši Hajduka, konačno se oglasila i udruga “Naš Hajduk”.

Index je jučer kontaktirao udrugu “Naš Hajduk” i prvog čovjeka promjena u Hajduku, Ivana Rilova. Zamolili su da se konačno očituju o djelovanju Torcide, koja je ujedno i njihov osnivač, te da konkretiziraju etička načela koja je Kos prekršio, obzirom da veliki dio njihovih članova evidentno ne podržava ovu smjenu i para članske iskaznice.

“Naš Hajduk” kao i proteklih godina bio je čvrst u odluci da ne komentira turbulentna zbivanja u klubu i među navijačima, no čini se da je i Rilov ovaj put svjestan da reakcija ne smije izostati, ponajprije zbog članova i svih drugih navijača Hajduka. Naš Hajduk jutros je objavio priopćenje. Konkretne stavke o otkazu Kosu nisu iznijeli, ali su osudili nerede koje Torcida radi u ime kluba.

“Kao što smo uvijek isticali, a vrijedi ponoviti, udruga Naš Hajduk ne može, neće i nema ovlasti ulaziti u rad niti odluke Nadzornog odbora.

Cijeli model Hajduka kao navijačkog i članskog kluba zasnovan je upravo na tom načelu i na transparentnim izborima za članove Nadzornog odbora kojima se na demokratski način biraju upravo oni koji odluke donose, uključujući i onu o izboru predsjednika kluba, na koju nitko ne smije imati nikakvog utjecaja.

O saznanjima koje smo dobili prošloga tjedna obavijestili smo Nadzorni odbor kako bi oni utvrdili sve okolnosti i zaštitili integritet kluba. Kao što je preuzimajući odgovornost istaknuo Ivan Kos, djelovanja su prešla razinu nužnoga i samim time narušila povjerenje članova i navijača, ali i prekršila etička načela na kojima je zasnovana ideja Našega Hajduka”, prenosi Index.

Komentiraj