tijekom utakmice

Policija tvrdi da je u nedjelju spriječila sukob navijača Lokomotive i Hajduka

Zagrebačka policija u srijedu je izvijestila da je uoči nedjeljne utakmici NK Lokomotive i HNK Hajduka, koja je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, spriječila navijački sukob.

Prije utakmice, oko 15 sati policajci su nedaleko stadiona zatekli 14 osoba, koji su odbacili dvije drvene letve i pirotehničko sredstvo pa su ih preventivno zadržali. U policiji kažu da su “u široj zoni” zamijetili i od ranije poznate navijače drugog kluba te je time vjerojatno spriječen njihov sukob.

U policiji klažu i da su u autobusu koji je prevozio 50-ak gostujućih navijača pronašli vrećicu s 20 pirotehničkih sredstava te otkrili 27-godišeg vlasnika koji je prepraćen na Prekršajni sud u Zagrebu.

Isto tako, procesuiran je 21-godišnjak koji je tijekom utakmice na istočnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo i pružao otpor policiji.

“Iz šire zone u službene prostorije dovedene su i procesuirane još tri osobe, dvije zbog droge i jedna zbog pirotehničkog sredstva”, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Komentiraj