Cirkuska srijeda u Kinoteci Zlatna vrata!

S trideset i drugom projekcijom, Cirkuska srijeda, ciklus filmova cirkuske tematike, seli u Kinoteku Zlatna vrata!

Dokumentarni film Mladena Kovačevića, u produkciji Restarta i Horoptera, donosi nam priču o “Princezi Zida”. Film je smješten u svijet neizdržive buke, nehigijenske hrane i alkohola koji teče u potocima. To je svijet u kojem se dječica igraju na vrtuljcima dok pored njih amaterske striptizete zabavljaju glasne muškarce uz zvuke treštave turbo-folk muzike. Naš glavni lik je Brankica – bivša zvijezda legendarne obitelji cirkusanata i akrobata. Zvali su je „Princeza Zida (smrti)“. Sad je Brankica baka šestoro unučadi, a tek su joj 42 godine. Zaglavljena je u tom perverznom svijetu balkanskih sajmišta, ponavaljajući iste, po život opasne, trikove na motociklu, vozeći po svodu ogromne bačve. 

Film je osvojio nagradu za najbolji film i najbolju kameru na Beldocs 2016 festivalu, a prikazan je na festivalima Visions du Réel 2016, Sarajevo Film Festivalu 2016, Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DOKUDOC 2016, Međunarodnom festivalu kreativnog dokumentarnog filma MakeDox 2016, Cinema City 2016…

Trailer filma možete pogledati OVDJE  

Kao i svake Cirkuske srijede, ulaz je besplatan.

Cirkuska srijeda edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.  Projekt je ostvaren u suradnji ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata te uz podršku Festivala mediteranskog filma Split. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Reci što misliš

Lost Password

0