MENI
30. lipnja

"Kraljica lopte" nakon 91 godinu stiže na Poljud!

Na Poljudu će se 30. lipnja u 21 sat održati premijera Tijardovićeve operete “Kraljica lopte”
Bit će to prvi put nakon 91 godine, a reprizne izvedbe će biti 1. i 2. srpnja također u 21 sat. Nositelj projekta je studentski zbor, a redateljica Jelena Bosančić.
Prvi je riječ dobio direktor marketinga Hajduka Aljoša Bašić.
“Pokušali smo na više načina i prije napraviti ovaj projekt. Prije je nismo uspjeli realizirati zbog financija, a i organizacijskih problema. Hajduk je jedinstven po pitanju operete, čitajući knjige naišao sam na podatak da do 15.godišnjice kluba grad je bio podijeljen na one koji prihvaćaju nogomet kao igru i oni koji nisu. Nakon izvedbe svi su je manje više prihvatili” – rekao je Bašić, a na njega se nadovezala redateljica Bosančić.
“Opereta je u tri čina. Prvi i zadnji se odvijaju u Splitu, a drugi u Kairu. Predstava se nije izvodila 91 godinu, želimo Splićane upoznati s pričom koja se nije dugo izvela”.
U cijelu je priču uključen i Studentski zbor na čijem je čelu Luka Jadrić.
“Bilo je dosta pitanja, prije svega financijskih, ali s vremenom smo to riješili. Drago mi je da smo pokrenuli dosta studenata”, kazao je Jadrić.
Projekt je pohvalio i intendant HNK-a Goran Golovko.
“Pružili smo podršku studentima, to je naša kulturološka dužnost. Predstava ne može biti dio Splitskog ljeta, program je zaključen u veljači. Mogućnost igranja predstave u zgradi postoji. Gostovanja su skupa, oko 200.000 tisuća kuna, ali ako bude sredstava nemam ništa protiv”, zaključio je.

Komentiraj