MEĐUNARODNI FESTIVAL NOVOG FILMA

Split je od 10. rujna domaćin svjetske i hrvatske filmske produkcije

Međunarodni festival novog filma – 21. Splitski filmski festival, počinje 10. rujna, a tijekom devet dana bit će prikazana recentna svjetska filmska produkcija te nekoliko premijera hrvatskih filmova, najavili su u četvrtak u Splitu organizatori festivala.

Do 18. rujna  publika će u Splitu moći pogledati već prikazivane i nagrađivane filmove s festivala u Rotterdamu, na Berlinaleu i u Cannesu, ali i one s manje poznatih svjetskih festivala.

Program je podijeljen na osam sekcija i to Konkurencija dugometražni, Konkurencija kratkometražni, Forum, Libido, Frame Extended, Odrazi / Reflections, Hrvatski film (dugi i kratki metar) i Posebni program.

Službeni će program biti upotpunjen radionicama, prezentacijama i predavanjima koji će se posebno fokusirati na temu ovogodišnjeg izdanja festivala – samovažnost.

Obilježavanje 21. obljetnice Splitskog filmskog festivala počelo je već jučer, a u tjedan dana bit će prikazan izbor najznačajnijih filmova prošlih festivalskih izdanja. Večeras u 20,30 sati u Bačvice Cinema bit će prikazan film “Rika” (Roar, SAD, 1981./2014. ) koji je označen kao najopasnije ostvarenje ikada snimano. Producent i redatelj Noel Marshall, njegova supruga, glumica Tippi Hedren (Ptice), njihova djeca i Melanie Griffith, jedanaest su godina živjeli, jeli i spavali u društvu lavova, tigrova, geparda i jaguara.

Komentiraj