nakon pobjede

Červar: “Najvažnija je pobjeda, a sada se okrećemo Belgiji”

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacija Lino Červar nakon pobjede protiv Švicarske 31-28 (15-16) na startu kvalifikacija za EP 2020. istaknuo je da su igrači u prvom poluvremenu podlegli emocijama, ali da je najvažnija pobjeda.

“U prvom poluvremenu podlegli smo emocijama, na brzinu smo htjeli riješiti utakmicu. Tri puta smo mogli otići na četiri gola razlike, ali smo promašili čiste šanse, a na to su se nadovezale i tehničke greške. Švicarci su se vratili u igru, ali u drugom poluvremenu sa Duvnjakom, koji se više vraćao natrag, riješili smo probleme koje nam je stvarao drugi pivot Milošević. To je bilo presudno. Očekivao sam ovakvu utakmicu, ali uz pomoć publike mi smo ostvarili ono što smo željeli. Najvažnija je pobjeda, a sada se okrećemo Belgiji jer sa pobjedom možemo biti jako blizu plasmanu na EP”, izjavio je u četvrtak izbornik Červar.

Kod Hrvatske Luka Cindrić i Luka Stepančić zabili su po šest pogodaka, a Zlatko Horvat pet. U redovima Švicarske najefikasniji je bio Andre Schmid sa osam pogodaka, a Luka Maros i Alen Milošević zabili su po pet golova.

U drugom kolu Hrvatska će igrati protiv Belgije u Leuvenu 28. listopada. Na EP će se plasirati po dvije najbolje momčadi iz svake od osam skupina i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Komentiraj