MENI
na Žnjanu

Davis Cup: Hrvatska će SAD dočekati u Splitu

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija će u polufinalu Svjetske skupine, od 14. do 16. rujna, u susretu protiv SAD-a biti domaćin u Splitu, odlučio je u srijedu Hrvatski teniski savez.

Igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača. Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davis Cupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura. Kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan, gdje će za ovu priliku biti postavljene montažne tribine za oko 6.000 gledatelja. 

Svečano potpisivanje ugovora organizirat će se u Splitu kada Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju i službeno pokroviteljstvo Vlade RH za ovaj susret. Ovom prilikom HTS želi zahvaliti Gradu Splitu i osobito gradonačelniku Andru Krstuloviću Opari na iskazanom interesu i spremnosti da kao suorganizator bude domaćin polufinala.  

“Zahvaljujemo i Gradu Zadru na interesu za organizacijom susreta, u slučaju da se igra u dvorani. Osobitu zahvalnost dugujemo i Gradu Puli te gradonačelniku Borisu Miletiću na iskrenoj i snažnoj spremnosti da se polufinale Davis Cupa održi u pulskoj Areni”, priopćio je Hrvatski teniski savez. 

Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu (Spaladium Arena) u susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0. Na putu do polufinala Hrvatska je ove godine sa 3-1 u prvom kolu svladala Kanadu te istim rezultatom u četvrtfinalu Kazahstan, a sastav SAD-a je do polufinala došao pobijedivši Srbiju 3-1, odnosno Belgiju 4-0.

Komentiraj