MENI
pred utakmicu

Hrvatska protiv Nigerije ide napadački: Navijači okupirali Kalinjingrad

Hrvatska danas u 21 sat otvara svoju avanturu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Suparnik je Nigerija, a mjesto radnje Kalinjingrad.

Hrvatsku će večeras na Baltik Areni bodriti tisuće navijača koji su na putu prema Kalinjingradu.

Prema posljednjim informacijama i opciji koju je Dalić uigravao na treningu, u prvoj utakmici u Rusiji istrčat će nikad ofenzivnija Hrvatska na svjetskim prvenstvima.

“Nema kalkulacija, moramo napasti. Zna se i što, s druge strane, moramo napraviti u obrani. Spremni smo i ja sam spreman”, posljednje su riječi izbornika Dalića prije utakmice u koju kreće s čak četiri izrazita ofenzivca, piše Index.

Iz prvog sastava ispadaju Vedran Ćorluka i Milan Badelj, a Luka Modrić vraća se na prirodnu poziciju u srce terena, gdje će voditi igru i ubadati u paru s Ivanom Rakitićem. Ispred njih bi trebali zaigrati Ivan Perišić, Ante Rebić i Andrej Kramarić. Prvu špicu Dalić ne dira, bez Mandžukićeve borbenosti ne vidi svoju momčad, posebno u utakmici otvaranja u kojoj želi pobijediti.

Hrvatska u prvoj utakmici na turnirima nikada nije bila nastrojena ovako napadački. Najbliže je bio Otto Barić, koji je ispred Kovača i Bjelice u prvom krugu Eura protiv Švicarske na teren poslao Mornara, Olića, Šokotu i Pršu. 2014. godine Niko Kovač otvorio je turnir u Brazilu s ofenzivnom postavom Rakitić, Modrić – Olić, Kovačić, Perišić – Jelavić. Dalić ide korak dalje, piše Index.

Komentiraj