MENI
Split-Rijeka

Kek: Zasluženo smo pobijedili; Lokica: Ne mogu se pomiriti s porazom zbog dvije kardinalne greške

Matjaž Kek bio je zadovoljan nakon pobjede u Parku mladeži.

“Očekivano teško, ali na koncu smo zasluženo pobijedili. Spor protok, težak teren, kompaktna ekipa Splita, ako ne uđeš dobro imaš problem. Promjenama smo unijeli pomak, nikome ovdje neće biti lako, komplimenti Splitu. Velike čestitke mojim igračima, sada se moramo koncentrirati na susret s Istrom”.

Niste do pobjede došli lagano?

“Kada dobiješ ovakve utakmice, onda znaš da je ekipa sazrijela”.

Dobro ste reagirali kada ste krajem prvog dijela iz igre izvadili požutjelog Maleša?

“Trebalo je reagirati. Njegov start bio je na granici, svaki sljedeći faul bi predstavljao opasnost. Veliki komplimenti igračima, ne znam je li Rijeka bila u ovakvoj situaciji. Malo tko je očekivao ovo na početku, čeka nas teška utakmica s Istrom, onda ćemo podvući crtu”.

Danas ste bili bez Gavranovića, Gorgona, Mateija i Crnica?

“Uvijek se ukaže netko, i kad ne igramo najbolje. Imamo nešto više što odluči. Moramo skupljati bodove, što manje se opterećivati sa stvarima koje nas iscrpljuju. Bio bi sretan da ekipa ostane na okupu da napravimo pripreme koje su temelj kvalitetnih igara. Sa kvalitetom igre smo došli do naslovnih stranica”.

Kako gledate na subotnji ogled Hajduka i Dinama, hoćete li navijati za Hajduk?

“Ja ću napraviti sve da Rijeka pobijedi Istru, a ostalo je stvar Hajduka i Dinama. Svi moramo početi razmišljati o nogometu, samo igra nas može održati. Ne bi volio o drugima govoriti, imamo svojih problema” – zaključio je Kek.

Vjekoslav Lokica kasnio je na presicu jer je pregladavao snimke nekoliko detalja s utakmice.

“Ispričavam se, mučilo me iznutra, želio sam vidjeti snimku događanja. Sudac je mogao bez problema dati drugi žuti karton Malešu u 41. minuti, faul s leđa na Pavlovskom. Isto tako sporna situacija krajem prvog dijela, u zadnjoj sekundi kada je Zuta igra rukom. Kod prvog zgoditka naša greška, mislili smo da je ofsajd, no bio je drugi igrač, Andrijašević nije. To su te stvari, ovaj drugi gol je nebitan, oba crvena kartona su ispravno dodijeljena“ – u uvodu je kazao Lokica, a onda se dotako i igre svoje momčadi.

“Što se tiče same utakmice, jako dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, imali dvije odlične prilike. U drugom dijelu nas je Rijeka malo pritisnila, no ostaje žal što nismo uzeli bod. Gospoda iz Rijeke su napravili sjajan pritisak nakon susreta u Maksimiru. Ne omalovažavam, niti želim osporiti, zasluženo su na prvom mjestu. No, mogu postaviti upitnik što bi bilo da je Maleš dobio drugi žuti karton ili da je bio jedanaesterac nakon Zutine ruke. Ne mogu se pomiriti s porazom jer smo napravili dvije kardinalne greške, možda će netko reći da to nisu greške. Neshvatljivo da Jurendić, jedan od najiskusnijih napravi takve greške”.

Još jednom ste simpatično izgubili?

“Ja to ne volim reći, osam bodova imamo, predzadnji smo, to je jedino bitno. Samo bi volio da su svi u hrvatskom nogometu pošteni i kada je plus i kada je minus, a ne samo da viču kada su oštećeni” – jasan je za kraj bio Lokica.

Komentiraj