MENI
rukometna akademija

Kreće Erste Rukometna Liga Dalmacije

Dalmacija će narednih mjeseci živjeti rukomet, kreće Erste Rukometna Liga Dalmacija (ERLD), projekt je to kojeg je pod pokroviteljstvom Erste Banke pokrenula Rukometna Akademija Balić&Metličić.

“Prepoznali smo kvalitetu i doprinos široj zajednici, što su dva glavna kriterija prilikom odabira koga ćemo financijski podržati. Vjerujem da smo na početku dugoročnog projekta i nadamo se da će se uključiti što veći broj djece. Nadam se i da će se osnivanje ove lige pozitivno odraziti na stvaranje nove generacije budućih legendi. Za sada se fokusiramo na Dalmaciju, ali je moguće da se u budućnosti proširimo”, rekao je na press konferenciji, koja je održana u splitskom hotelu Park direktor Regionalne direkcije Erste Banke sektor Jug Jurica Smoljan.

Proslavljeni rukometaši Ivano Balić i Pero Metličić smatraju da je ovo novi iskorak u djelovanju njihove Akademije, koja je u 11. godini rada.

“Nakon 11 godina djelovanja u Akademiji, odlučili smo se za korak više. Veliki broj djece prošao je kroz naš klub, natječemo se u svim dobnim uzrastima, kao i u seniorskom u Drugoj ligi Jug. Ponosni smo, imamo dobre rezultate i za nas je ovo velika stvar. Vidio sam podatak da se samo 30 posto djece u Hrvatskoj bavi sportom, što su poražavajući rezultati zbog kojih moramo biti zabrinuti. Ovaj je projekt prilika da pokrenemo djecu i promijenimo tu brojku. Nadam se da ćemo djeci približiti rukomet, ali i sport općenito. U kontaktu smo sa školama, trenerima i djecom, a važno je naglasiti kako sudjelovati mogu i djeca iz drugih gradova, a ne samo iz onih u kojima se liga održava. A prijaviti se mogu škole i klubovi iz svih krajeva zemlje. Djecu će voditi nastavnici, no neki od njih surađuju u klubovima ili rade u njima. Iako postoji i završnica lige, rezultat je u ovdje ipak u drugom planu”, rekao je Metličić.

Igrat će se u četiri dalmatinska grada. Erste Rukometna Liga Dalmacije namijenjena je djeci od 8 do 12 godina. Prvi turnir je u Šibeniku 18. ožujka, potom slijede turniri u Zadru, Dubrovniku i Splitu, a završnica će se igrati u Splitu 3. lipnja. očekuje se ovog proljeća u Erste rukometnoj ligi Dalmacije, novom projektu namijenjenom djeci od 8 do 12 godina u mini-rukometu.

Iza cijele priče, osim glavnog sponzora Erste banke, stoje splitski rukometni velikani Ivano Balić i Petar Metličić koji već godinama vode Akademiju Balić-Metličić. Tijekom ožujka, travnja, svibnja i lipnja liga će se igrati u Šibeniku, Zadru, Dubrovniku i Splitu. Sve kreće u Šibeniku 18. ožujka, a velika završnica je u Splitu 3. lipnja.

“Erste nam je u pravom smislu sponzor. Pokrit će klubovima troškove kotizacija, sudaca, korištenja dvorane… Na nama je da aktiviramo djecu ne samo za rukomet, već i za sport općenito. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno uživati, djeca najviše, a rukomet će biti na velikom dobitku “, zaključio je Balić.

Komentiraj