MENI
naoružani palicama

Maskirani navijači upali u prostorije Hajdukovaca u Zagrebu; Lalić: Nasilje treba osuditi!

Desetak maskiranih napadača naoružanih teleskopskim palicama, upalo je noćas u prostorije Društva prijatelja Hajduka Zagreb na Trešnjevci.

U trenucima kada je izvršen napad, u prostorijama zagrebačkog DPH bilo je 30-ak navijača Hajduka, ali ne “ultrasa”, nego simpatizera, a među kojima i žena i starijih ljudi, piše Index.
 
Uslijedila je tučnjava u kojoj nije bilo teže ozlijeđenih, ali je stradao inventar u prostorijama i memorabilije na zidovima DPH. 
 
Napad je izvršen u vrijeme kada u zagrebačkom DPH traje trodnevna proslava Hajdukovog rođendana, nazvana “Bajdin vikend”, prema najvećem igraču Hajduka svih vremena, Bernardu “Bajdi” Vukasu, inače Zagrepčaninu.
 
“U svakom društvu pa tako i u našem, ima ekstremista, navijačkih, političkih i drugih. Nasilje usmjereno prema pripadnicima manjina se događalo i ranije, a tako će biti i u budućnosti, no važna je reakcija relevantnih nogometnih, sportskih, političkih i društvenih aktera. Oni moraju promptno reagirati i nedvosmisleno osuditi takve napade. S druge strane državni organi moraju učiniti sve da se počinitelji što prije otkriju”,kometirao je za Index sociolog, profesor i autora knjige Torcida pogled iznutra Dražen Lalić koji je i sam tri puta fizički napadnut u Zagrebu.
 
Cijeli tekst pročitajte na Indexu.
Komentiraj