Milanović Litre uoči starta kvalifikacija: Imamo potencijal za odlazak na Euro

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nalazi se na novom početku.

Nakon ispadanja od Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sa klupe je otišao Goran Mrđen, a novi izbornik je Nenad Šoštarić. Uz njega je na klupi i proslavljenja hrvatska rukometašica Snježana Petika.

Hrvatska danas protiv Švicarske u Zagrebu (18 sati) otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Francuskoj.

Šoštarić je na popis uvrstio 19 igračica, osam iz Lokomotive, tri iz Podravke, jedna iz Koke, a sedam ih dolazi iz inozemstva. Jedna od onih koja je još uvijek tu je Vesna Milanović Litre, 31-godišnja Sinjanka koja igra za mađarski Kisvardai.

“Nakon Anete Benko ja sam druga najstarija. Sa starijom generacijom sam bila deset godina, najveći doseg nam je bio plasman na Olimpijske igre. Reprezentacija je pomlađena, s obzirom da je ovo prvo okupljanje trebat će nam vremena da se uigramo” – kaže nam Milanović Litre.

Ima li u ovoj novoj generaciji potencijala?

“Potencijala sigurno ima, ali bit će potrebno dosta rada kako bi došli do određenog nivoa”.

Neke igrače više nisu tu, nema Andree Penezić, Mirande Tatari, nije tu ni Jelena Grubišić?

“To su tri najbolje igračice u proteklom razdoblju. Sigurno je da sada će trebati pronaći nekoga tko će biti lider ove reprezentacije. Ja i Benko smo najiskusnije, ali smo linijski igrači i pitanje je koliko mi možemo davati ritam igri”.

Što je novog donio izbornik Šoštarić?

“Svaki trener ima neke svoje ideje, ali sigurno da ćemo trebati vremena da se uigramo i bolje upoznamo. Ima dosta igračica iz Lokomotive s kojima je lani igrao Challenge cup. Ja sam s njim surađivala dok sam bila mlađa, tako da mi njegov rad nije nepoznanica”.

Na putu za Euro vam stoje Norveška, Ukrajina i Švicarska koja je prvi protivnik?

“Švicarska nam je nepoznanica, nema ih na većim natjecanjima. Imali smo dva dana vremena da ih bolje upoznamo i dobro se pripremimo. Igraju dosta nezgodnu obranu 3-3, nekad i 6-0, ali moramo se tome prilagoditi i ulogu papirnatog favorita pokazati na terenu”.

Izbornik je istaknuo da je Norveška apsolutni favorit te da će za plasman na Euro odlučivati susreti sa Ukrajinom?

“Složila bi se s tim. Norveška je favorit, suvišno je pričati o njima. No, mislim da kroz jednu dobru pripremu možemo biti bolji i od Ukrajine” – zaključila je Vesna Milanović Litre.

 

Reci što misliš

Lost Password