MENI
prihvatio kaznu

Modriću osam mjeseci zatvora zbog utaje poreza: Čeka ga uvjetna

Luka Modrič sklopio je sporazum sa španjolskim Državnim odvjetništvom prema kojem u potpunosti priznaje krivnju za optužbe koje mu Porezna uprava stavlja na teret.

Time je prihvatio kaznu od osam mjeseci zatvora za dva djela porezne prevare, kojima je španjolski državni proračun oštetio za 870.728 eura. To je napravio tako što je honorare od marketinških prava primao preko računa tvrtke koju je otvorio u Luksemburgu upravo kako bi izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj. Vijest donosi ugledni španjolski dnevnik El Mundo, piše Index.

Iako će Modrićeva kazna zatvora formalno biti bezuvjetna, on neće ići na izdržavanje kazne. Naime, prema španjolskom zakonu kazne manje od dvije godine koje su dosuđene za prvi prekršaj mogu biti odslužene uvjetno.

Realovu hrvatsku zvijezdu u kršenju španjolskog zakona ulovila je tamošnja Porezna uprava, koja je utvrdila da je zatajio 290.990 eura prihoda u 2013. i 579.738 eura prihoda u 2014. tako što je koristio tvrtku registriranu u Luksemburgu nazvanu Ivano, prema njegovom sinu, koju mu vodi supruga Vanja Bosnić, piše Index.

Modrić će prema sporazumu o priznanju krivnje platiti 40 posto iznosa koji je utajio, što iznosi 348.291 euro i poput ostalih nogometaša koji su na ovaj način kršili zakon dosuđenu zatvorsku kaznu zamijeniti novčanom. Pri tome svaki dan zatvora vrijedi 250 eura. Modrić će tako na spomenuti iznos morati dodati još 60 tisuća eura.

Osim ovih 408 tisuća eura u sklopu nagodbe, Modrić je već platio milijun eura na početku postupka.

Više pročitajte OVDJE

Komentiraj