MENI

Napustio nas je Mile Viđak, čovjek koji je odgojio generacije splitskih nogometaša

Splitovu obitelj u subotu je u 76. godini života napustio Mile Viđak, veliki trener i još veći čovjek koji je odgojio brojne generacije Crvenih. Viđak je bio je igrač Splita, a zatim trener brojnih generacija mladih splitovaca.

U nekoliko navrata vodio je prvu momčad Crvenih, a pamti se da je Split doveo iz Četvrte do Druge lige bivše države. Njegovi suvremenici će reći kako je Split u to vrijeme igrao jedan od najljepših nogometa u svojoj povijesti, piše portal Dalmacija News.

Viđak je svoje znanje vrijedno i strpljivo prenosio stotinama mladih igrača koje je trenirao, upravo je on odgojio i stvorio brojne igrače iz dalmatinskog bazena koji i danas prije svega ističu njegovu izrazitu osobnost i energiju koju je prenosio na njih.

Viđak je ostavio veliki trag u Parku mladeži kojeg je redovito posjećivao sve do unazad par godina kada su ga svladali zdravstveni problemi. Po struci je bio inženjer strojarstva, a kao trener ostavio je svoj pečat još u Solinu, Uskoku, Jadranu iz Sućurca… Po dobrom će ga pamtiti brojni igrači koji su stasali pod njegovim vodstvom, ali i cijela nogometna zajednica Splita i Dalmacije.

Komentiraj