NOVA SEZONA, STARA SRANJA Komentar Hajdukovca: Nije ni počelo, a već je počelo!

Završio je evo i Euro 2016., po mnogima najdosadniji u povijesti. Anti Čačiću ispunili su se mokri snovi i naš krvnik Portugal postao je europski prvak što je još jedan dokaz da više od osmine finala nismo mogli, a da je on još uvijek najbolji izbor za nas.

Ne čudi stoga odluka Izvršnog odbora koji mu je jednoglasno, a kako drukčije, potvrdio izbornički mandat i za sljedeći ciklus kvalifikacija. Do nekog novog Portugala i nekog novog „nesretnog“ ispadanja.

Reprezentativne teme polako, ali sigurno tonu u zaborav i vojska kockasto okićenih selfie-navijača, domaće starlete i Luka Bulić morat će pričekati na novu priliku za pokazivanje domoljublja, skupljajnje lajkova i samopromociju, a nama ostalima vraća se dobri stari HNL.

„Nije ni počelo, a već je počelo“ – bio je komentar jednog hajdukovca na vijest da njegovom najdražem klubu utakmicu prvog kola sudi notorni vinkovački HDZ-ovac, osobni prijatelj Zdravka Mamića i očito njegov čovjek za posebne zadatke, Bruno Marić.

Podsjetimo, Marić je i sam izjavio da više nikada neće suditi Hajduku nakon skandala u prošlom prvenstvu i prijetnji koje je primio nakon što mu se, po tko zna koji put, potkralo nekoliko sitnih grešaka na štetu splitskog kluba. Marić doista i nije sudio Hajduku do kraja tog prvenstva, ali sada evo vidimo da je promijenio svoju odluku. Novo prvenstvo, novi izazovi. Zlobnici bi rekli i novi specijalni zadaci.

A dok Hajduk muku muči s Marićem, Dinamo i Lokomotiva uživaju u idiličnom, premda nezakonitom braku u kojem se umjesto prstenja razmjenjuju nogometaši. Najnoviji među njima je golman Danijel Zagorac koji je prvo potpisao za Dinamo da bi onda, ne stigavši pošteno ni razgledati svlačionicu i klupske prostorije, odmah bio ustupljen na posudbu Lokomotivi. Zagorac je samo jedan u nepreglednom nizu igrača koji, vjerojatno pola puta ni sami ne znajući, mijenjaju poslodavca na relaciji Maksimir – Kajzerica.

I dok je domaća javnost već pomalo otupila na tragikomične anomalije u našem  prvenstvu, europska očito nije pa tako ugledni francuski sportski list L’Equipe donosi vijest koja je u nas već objavljena, ali je prošla prilično nezapaženo, a tiče se svjedočenja Luke Modrića pred USKOK-om vezano uz nezakonite poslove braće Mamić i Damira Vrbanovića. Očito Luka, osim na zelenom terenu, vrlo dobro dijeli asistencije i u uredu Državnog odvjetništva čega je naglo postao svjestan i mlađi brat Mamić te se nenadano otisnuo u nove trenerske izazove i to ni manje, ni više nego u Sauijsku Arabiju. Sa Saudijcima, pogađate, nemamo potpisan ugovor o izručenju.

Iz svega napisanog da se zaključiti kako je stanje u našem nogometu tako blistavo da nam ni ne treba nekakav Zakon o sportu kojeg ministar na odlasku Šustar tako (ne)vješto izbjegava donijeti. Pa da se jednom i donese zakon koji bi iz nogometa trebao maknuti likove kojima sport služi isključivo za osobno bogaćenje, isti bi, po dobrom starom običaju, bio prepun rupa poput goblena ispletenog za potrebe i po mjeri nogometne mafije.

Ili se jednostavno ne bi provodio, jer kako je jednom prilikom rekao Šustarov stranački kolega, već po malo zaboravljeni as Tomislav Karamarko, parafrazirajući Tita, a odgovarajući na pitanja o šatorskom prosvjedu: „ne treba se uvijek držati zakona kao pijan plota“.

 Davor Novevski

 

 

 

Reci što misliš

Lost Password