Vatreni primili gol u 117. minuti, pozdravili se od Eura

Hrvatska borila se za ulazak u četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva te se igrala utakmica protiv Portugala, no Vatreni nisu imali sreće.

TIJEK UTAKMICE

Utakmica se odigrava u Lensu, u Francuskoj, a Vatreni imaju priliku dokazati kako dominiraju terenu te pokušati pobijediti jednog od najboljih igrača svijeta Christiana Ronalda. Inače, Portugal nikada nije ispao u prvom dijelu natjecanja, a ukoliko pobijedi Hrvatska, prvi put će ispasti u osmini finala.

Utakmica je krenula u 21.00 sati, a kapetan Dario Srna koji je nedavno izgubio oca, ponovno je zaplakao tijekom hrvatske himne. U prvih šest minuta Hrvatska je ‘pritisnula’ Portugal koji se hrvatskoj vratnici približio tek u 7. minuti.

Nije bilo većih prijetnji prema vratnicama, kako hrvatskoj, tako ni onoj portugalskoj, pa je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 0:0.

U 22.00 sati krenulo je drugo poluvrijeme.

U ’52. minuti sijevnulo je pored portugalske vratnice, a Brozović je umalo zabio! Nakon 10 godina dogodila se najbolja prilika utakmice kad je Vida glavom zabio prema golu, no lopta je sijevnula pored njega.

Pao je i prvi žuti karton u ’78. minuti, a dobio ga je portugalski reprezentativac Carvalho. Niti 10 minuta nakon toga za Hrvatsku se otvara kontra koju je prekinuo Portugalac prekršajem, no sudac mu ne daje žuti karton.

U ’88. minuti slijedi prva promjena za Hrvatsku. Ulazi Kalinić, a izlazi Mandžukić.

Nakon 90 minuta i dodatne tri minute nadoknade, krenulo je kidanje živaca odnosno produžeci u kojima Hrvatska pokušava poraziti Portugalce. To je drugi put u povijesti da Hrvatska ide u produžetke na ovakvim prvenstvima i svi se nadaju kako će ovi produžeci biti puno bolji po Hrvatsku nego oni kobni protiv Turske 2008. godine.

U ’97. minuti Rakitić dodava Kaliniću koji je ispred vratnice, no nije loptu dobro zahvatio nogom pa nije bilo pogotka. Dvije minute nakon spomenute šanse diretnim udarcem Brozović puca prema portugalskoj vratnici, ali lopta ne ulazi u gol. Pred kraj prvog dijela s terena zbog ozljede prepone izlazi Ćorluka, no vraća se kroz nekoliko minuta.

U 23. 15 sati krenuo je drugi dio produžetaka. Nakon nekoliko minuta od početka produžetka, u igru ulazi Pjaca, a izlazi Rakitić.

‘113. minuta nije bila nesretna za Portugal kad je Vida glavom pokušao ubaciti loptu u gol, no nije uspio izrealizirati pogodak. U ‘116. minuti Hrvatska ima sjajnu priliku koju propušta pa se otvara šansa za Portugal koji zabija i prelazi u vodstvo 1:0.

Oko 23.30 sati sviran je kraj utakmice u kojoj je Portugal porazio Hrvatsku koja ide doma prije nego što su se navijači nadali, a vjerojatno i nogometni stručnjaci. Naime, Hrvatska reprezentacija je u stranim medijima često proglašavana kao favorit prvenstva.

Reci što misliš

Lost Password