MENI
poškova proslava

Pošk slavi 80 godina, na proslavu stiže reprezentacija Hrvatske i Janica

Sportsko društvo Pošk ove godine slavi 80 godina postojanja. Vaterpolski klub koji sada nosi ime OVK Pošk zajedno sa plivačkim klubom obilježava legendarni jubilej. Na čelu organizacijskog odbora proslave nalazi se Žarko Bubalo.
“Svečana sjednica i proslava na rasporedu je 23. studenog, najvjerojatnije u Hrvatskom narodnom kazalištu. Cijela ova godina je protekla u organiziranju proslave. Plivački klub je održao veteransko prvenstvo Hrvatske krajem kolovoza, još je zakazan ‘Zlatni dupin’ koji će se održati početkom studenog. Vaterpolo ima garanciju da će reprezentacija doći u Split, ali još uvijek ne znamo točan datum. Imamo dvije opcije, jedna je 29. listopad, ali nije siguran, a druga je 13. ili 14. studenog. To bi bila humanitarna utakmica, prihod bi išao Udruzi za leukemiju Split. Pripremamo i izložbu Feđe Klarića u Mall of Splitu koja će trajati mjesec dana. U organizacijskom odboru su 22 člana, želimo da proslava bude na nivou. Imamo obećanje da će na feštu doći i Janica Kostelić”, rekao je Bubalo, a onda je riječ dobio aktulni predsjednik OVK POŠK-a Mladen Mijač.
“OVK Pošk je baštinik onoga što je bio POŠK. Prije sedam godina se dogodila iznimna situacija. Neki ljudi u gradu ne prepoznaju to, 2007. je klub bio blokiran. Osnovali smo klub koji sada osporavaju, klub koji je svim fizičkim osobama, vjerovnicima isplatio njihova potraživanja. Osim trojice, jednome puno hvala, Jakša Buljan, on svoja potraživanja nije ni tražio. Dvojici još nije isplaćen dug, to moram istaći. Ponuđena im je glavnica, oni nisu pristali i otišli smo u sudski postupak. Nemojmo spominjati da VK Pošk nije vratio svoja dugovanja. Dug koji se spominje od deset milijuna kuna je dug Porezne uprave. To je nešto što imaju svi klubovi, ali je netko prozvao baš POŠK. To što 15.9. nismo dobili plaketu Splitskog saveza sportova me iznimno uvrijedilo i izašao sam iz organizacije ove proslave. No, bit ću tu i pomoći kako god mogu”.
Riječ je dobio i predsjednik plivačkog kluba Jurica Topić.
“Sretan sam što sam dio proslave, smatram da POŠK nije plivanje, nije vaterpolo, to je nešto puno više. Uvijek sam se doživljavao poškovcem. Jedan kuriozizet, PK Pošk je imao i žensku vaterpolsku sekciju, funkcionirao je dvije godine i nastupao je kao sekcija plivačkog kluba. Tada su sportsku karijeru započele i sestre Zaninović. Idemo u novih 80 godina bez obzira koliko nam je teško u ovom trenutku. Naš najuspješniji član je Duje Draganja koji je aktivan i danas kao dopredsjednik, Đurđica Bjedov je tu započela svoj sportski put”.
U ime Hrvatskog vaterpolskog saveza okupljenima se obratio Milivoj Bebić.
“Sredinom 11. mjeseca igrat će se grupa Europskog kupa, potrudit ćemo se da to bude ako ne u Splitu, onda u Dalmaciji. Nadam se da ćemo uspjeti dovesti sve igrače. Na Firulama se počeo igrati vaterpolo 1920., sedamnaest godina kasnije je osnovan POŠK. POŠK je mijenjao ime i prije, osamdesetih godina, kasnije smo bili i Slobodna Dalmacija, europski prvaci pod imenom Splitska banka”, zaključio je Bebić.

Komentiraj