MENI
disciplina sanjkanja

Prva Splićanka na Zimskim Olimpijskim igrama; Daria Obratov: “Živim svoj san”

Daria Obratov, 28-godišnja Splićanka prije nekoliko dana postala je dio hrvatske sportske povijesti. Izborila je plasman na Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pjongčangu, postala je prva Hrvatica koja će nastupiti u disciplini sanjkanja.

“Darijina priča je počela prije 12 godina. Iza nje su godine truda, propustila je za jedno mjesto Igre u Sočiju. Ponosni smo da imamo curu iz Splita, prvi put u povijesti. Ovo je veliki uspjeh, naše tete djecu vode igrati graničara, a vani djeca idu sanjkati. Da biste postigli rezultat u sanjkanju trebate se početi baviti ovim sportom sa šest godina”, rekao je u uvodu izbornik hrvatske bob i sanjkaške reprezentacije Ivan Šola.

Riječ je potom dobila glavna junakinja ove priče, Daria Obratov.

“Dugo sam radila na ovome, mogu reći da živim olimpijski san. Moji roditelji najbolje znaju kroz što sam prolazila ovih godina, razne bolove, lomove, ali sam se izdignula uz njihovu potporu. Dva puta sam bila blizu odlaska na Olimpijske igre, u Vancouveru 2010., ali tada sam još bila mlada. Puno mi je teže pao neodlazak na Igre u Sočiju kada sam ostala kratka za jedno mjesto. Sedam cura koje su bila iza mene su otišle, a ja sam ostala kući”.

Kako je došlo do bavljenja sanjkanjem?

“Cijeli sam život u sportu, trenirala sam atletiku, potom i rukomet. Za moj odlazak u sanjkanje zaslužna je doktorica Vlasta Brozičević kod koje sam bila na oporavku nakon višestrukih operacija. Doktor u Švicarskoj procijenio je da moje koljeno više ne može izdržati napore u rukometu, te sam uz pomoć doktorice Brozičević došla do gospodina Šole“.

Koja su očekivanja?

“Očekujem četiri čiste vožnje i plasman među 20 najboljih”, zaključila je 28-godišnja Splićanka koju će u Pjongčangu (9. do 25. veljače) bodriti cijela familija. Još jedna lijepa splitska sportska priča…

Komentiraj