MENI
2:0

Rijeka u Parku mladeži bila bolja od Splita

U posljednjem susretu 19.kola HNL-a Rijeka je u Parku mladeži sa 2:0 bila bolja od Splita. Susret je odlučen u nastavku, a oba strijelca za lidera zabio je Franko Andrijašević.

Prije današnjeg susreta razlika između Riječana i Splićana bila je čak 38 bodova, no to se na terenu i nije moglo vidjeti. Prvu priliku imala je momčad Matjaža Keka, u 15. minuti kada je nakon proigravanja Vešovića, sam na Duku krenuo Martić, no nije se najbolje snašao. Deset minuta kasnije Split je imao priliku doći u vodstvo. Pešić je pronašao Roglića čiji je udarac sa pet metara odličnom reakcijom zaustavio Prskalo.

U 38. minuti još jednom je u prilici bio Martić, no previše je oklijevao da bi ga na koncu blokirao Jurendić. Prijelomni trenutak susreta odigrao se u 57. minuti kada je Vešovića u naletu na rubu kaznenog prostora zaustavio Duka. Vratar Splita poslužio se rukom, a sudac Bruno Marić pokazao mu put u svlačionicu. Igrača više momčad Matjaža Keka materijalizirala je u 78. minuti. Ajayi je odigrao za Andrijaševića koji je matirao istrčalog Kukića.

Pet minuta prije kraja Riječani su potvrdili pobjedu. Ajayi koji je u igru ušao u 66. minuti sjurio se prema Kukiću, a s leđa ga je zaustavio Jurendić. Sudac Marić pokazao je na bijelu točku, a Jurendiću pokazao crveni karton. Andrijašević je hladnokrvno realizirao najstrožu kaznu.

Rijeka je i dalje vodeća, šest bodova ispred Dinama, i 12 ispred Hajduka. Split je ostao zakovan za dno zajedno sa Cibalijom.

Komentiraj