Skelin prije Krke: Biti će pravi izazov zaustaviti Dimeca

Košarkaši Splita u sedmom kolu Druge Aba lige sutra (20 sati) gostuju u Novom Mestu kod Krke. Žuti su u dosadašnjih šest kola ostvarili omjer od tri pobjede i tri poraza.

“Čeka nas iskusna momčad, pripremali smo, idemo gore pobijediti. Čini mi se da je ova liga bila pogodak. Krka je lani igrala Aba ligu, znam dosta igrača, izdvajam Maja Kovačevića s kojim sam igrao u Zadru. Recept je čvrsta obrana i brzi napad” – rekao je centar Splita Mario Špaleta i dodao:

„Zadovoljan sam u Splitu, neke utakmice smo izgubili koje možda nismo trebali. Minutaža? Sve po zasluzi“.

Kako je igrati dva susreta tjedno?

„Imali smo kratku pauzu, odmorili smo se. Dvije utakmice tjedno su uvijek naporne, malo je vremena za odmor“.

Sutrašnjeg protivnika cijeni i trener žutih Ivica Skelin.

„Krka je izuzetno jaka pod košem. Biti će pravi izazov kako zaustaviti Dimeca koji je fizički jak. Jaki su u ofenzivnom skoku, poznajemo dosta igrača sa hrvatskih parketa. Marinelli, Cinac, Kovačević, dopada mi se i Jošilo. Za igrati protiv njih morat ćemo kontrolirati skok i ne dopuštati lagane poene unutarnjom igrom visokih igrača“.

Koji je recept?

„Dimec diktira način obrane, morali bi napadati kroz pick, imati dobar protok lopte i imati što više otvorenih šuteva. Imamo ekipu koja je hitra, koja može igrati na taj način“.

Kako ste zadovoljni Drugom Aba ligom?

„Kada smo ušli u ovu avanturu, nismo znali gdje smo. Sada znamo koliko možemo, jasnija nam je situacija gdje pripadamo. Mislim da je to sredina ljestvica, ima ekipa koje su jače od nas“.

Je li vam teško balansirati reprezentativne i klupske obveze?

„O reprezentaciji ne bi pričao. U 28 dana imamo devet utakmica, pravi izazov, igramo puno, nadam se da ćemo imati koristi. Ekipe u ovoj ligi su izjednačene, struktura igrača je takva da su svi bolji kući nego vani. Krka je imala jedan poraz koji nisu planirali, doma od Dinamika“ – zaključio je Skelin.

Reci što misliš

Lost Password