Split Sea Wolves postali prvaci Hrvatske u američkom nogometu

U subotu, u šestom izdanju Hrvatske Football Lige Morski vukovi Split uspjeli su obraniti naslov prvaka države osvojen 2016. godine i time postali prvi klub američkog nogometa koji je uspio u tom naumu.

U nevjerojatnoj utakmici igrači splitskog kluba pobijedili su momčad Zaprešić Saintsa na njihovom terenu rezultatom 9-7.

Gosti su ušli bolje u susret i uz čvrstu obranu završili poluvrijeme s vodstvom 6:0. U drugom dijelu bude se domaćini i touchdown-om sredinom posljednje četvrtine dolaze do vodstva 7:6.

Utakmica tada ulazi u dramatične vode, a splitska momčad odnosi pobjedu uspješnim field goal-om u posljednjoj sekundi susreta. 

Čitava sezona bila je izrazito neizvjesna, svjedočili smo mnoštvu zanimljivih utakmica i rezultata te je jedno sigurno, američki nogomet u Hrvatskoj napreduje velikim koracima i budi sve veće zanimanje sportske javnosti.

Ovo je najveći uspjeh u povijesti ovog mladog splitskog kluba kojeg pokreće ogroman entuzijazam članova i ljubav prema timu i sportu.

Ovim putem pozvali bi sve prijatelje footballa u Splitu i okolici kao i one koji će to tek postati da nam se pridruže na treninzima utorkom i nedjeljom, a sve RH flag ekipe, juniore i laike pozivamo na drugi po redu Božićni turnir na kojem se nadamo okupiti još veći broj sudionika.

Reci što misliš

Lost Password