Sutra igraju Hajduk i Rijeka, a ovo su pravila policije za navijače koja trebate znati

U nedjelju, 21. kolovoza 2016. s početkom u 21.00 sati u Splitu, na gradskom stadionu „Poljud“ odigrati će se nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ iz Splita i HNK „Rijeka“.

 Građane obavještavamo da će na dan utakmice, od 18.00 sati, policija uspostaviti blokadu prometa na šetnici oko stadiona Poljud, na raskrižju ulice VIII. Mediteranskih igara i Sedam Kaštela, u ulici VIII. Mediteranskih igara, kod ulaza u ugostiteljski objekt „Hemingway“ i kod ulaza na parkiralište bazena Poljud (osim vozila policije i vozila s propusnicom), kao i u dijelu ulice Zrinsko-Frankopanske od raskrižja sa ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, kao i u ulici Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice ( osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza) Kroz ulicu VIII. Mediteranskih igara omogućiti će se nesmetano prometovanje autobusa.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Obavijesti i upozorenja građanima:

 

  • zabranjeno je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihovo korištenje
  • posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i drugih pića koja se nalaze u staklenim i plastičnim bocama, odnosno tetrapak ambalaži
  • nije dozvoljeno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion
  • zastave ne nositi na drvenim ili metalnim štapovima, jer unos takvih štapova neće biti dozvoljen (na stadion se mogu unijeti plastični šuplji štapovi, dužine do 1 m)

 

Obavijest za gostujuće navijače:

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. U tu svrhu kod naplatne postaje Dugopolje vršiti će se posebna regulacija prometa.

Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.

 

Reci što misliš

Lost Password