Ukić za Splitski dnevnik: Šved i Mozgov nisu Jordan i Pippen

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras (20:30) u osmini finala Eurobasketa igra sa Rusijom.

Izabranici Ace Petrovića prvi su dio natjecanja završili na drugom mjestu sa četiri pobjede i porazom od Španjolaca. Rusi su pak imali isti omjer, izgubili su od Latvije i na koncu su završili kao treći. “Prve dvije utakmice smo tražili ritam, kasnije smo se dizali. Sve je to sada nebitno, turnir za nas počinje danas” – kaže nam kapetan Hrvatske Roko Leni Ukić.

“Pratim sve susrete, naracno da smo najviše pratili grupu gdje su bili Rusi. Po našim procjenama Latvija je bila najmanje poželjan protivnik i dobro je što smo ih izbjegli. Rusi su protivnik po mjeri”.

Kruno Simon rekao je da Rusi ne mogu zaustaviti Bogdanovića i Šarića, mogu li Hrvati zaustaviti Šveda i Mozgova?

“Malo mi smetaju takve konstatacije. Ne igramo protiv Jordana i Pippena. Šved je igrao Eurokup za drugu momčad u Rusiji, a Mozgova su se Los Angeles Lakersi riješili kako bi zaigrao Zubac. Nije Rusija samo Šved i Mozgov, ima tu i drugih dobrih igrača”.

Nakon Cluja došli ste u Istanbul, koliko je teško priviknuti se na nove uvjete u dvorani?

“Treba se što prije prilagoditi, kako nama, tako i drugima”.

Kako ste vidjeli turnir do sada?

“Dosta je izjednačeno. Španjolska je po rosteru najjača, a uz njih ima pet-šest reprezentacija koje im mogu pomrsiti račune. Tu ubrajam i nas i Ruse”.

Što bi moglo odlučiti?

“Ovo su zaista nepredvidljive utakmice gdje detalji čine razliku. Moramo se bazirati na naše kvalitete i to pokazati na parketu” – zaključio je Ukić.

Reci što misliš

Lost Password

0