Vaterpolo klub POŠK, ili sadašnji OVK POŠK ove godine slavi jubilej 80 godina postojanja!

Vaterpolo klub POŠK, ili sadašnji OVK POŠK ove godine slavi jubilej 80 godina postojanja.

Kao prvi dio proslave u nedjelju će na Poljudu snage odmjeriti aktualna momčad POŠK-a sa hrvatskom reprezentacijom.

“Obljetnica 80 godina je prije svega slavlje, fešta, zahvala svima koji su sudjelovali u izgradnji kluba.Imamo tri dijela proslave, prvi dio je humanitarni, za Udrugu leukemije i limfoma Split. Nastavak je 19.11. u Mall of Split gdje će biti izložba Feđe Klarića, 26.11. u HNK svečana akademija. Utakmica je zamišljena na način da ulaz bude slobodan, a svatko će moći dati dobrovoljan prilog”– rekao je predstavnik Organizacijskog odbora Neven Kovačević.

“Bili smo iznenađeni kada smo saznali da će prihod biti dijelom usmjeren na našu udrugu. Ona postoji već 19 godina, cilj je da se poboljša zdravstvena zaštita za najteža oboljenja. Osim kliničkog bolničkog centra Merkur i Rebro jedini smo koji radimo metodu liječenja matičnim stanicama. Riječ je o vrlo uspješnoj metodi i cilj nam je da što prije u Splitu napravimo centar. Da bi se formirao centar još nam nedostaje milijun i sto tisuća kuna” – rekla je predsjednica Udruge leukemije i limfoma, Amara Trgo.

Reprezentaciji Hrvatske suprotstavit će se POŠK kojeg vodi Damir Polić.

“Za nas je to velika čast, pogotovo za mlade igrače. To će biti prava fešta od vaterpola“.Najiskusniji u redovima POŠK-a je Aljoša Kunac.

“Sigurno da će biti motiv, izbornik će biti tu. Cilj je pobjeda, grist ćemo za nju”.Na njegov komentar nasmijao se izbornik Ivica Tucak.

“Nama je velika čast i zadovoljstvo da možemo uveličati ovaj veliki događaj. Što se tiče utakmice gledat ćemo da bude u egalu koliko god je moguće. Od poziva ljudi u Organizacijskom odboru nismo dvojili ni sekundu, iako nas dva dana iza toga čeka prva utakmica Svjetske lige u Zadru protiv Rusije“.

Anđelo Šetka je ozlijeđen i neće još neko vrijeme u bazen, ali je poslao jasnu poruku.

“Kao Splićaninu mi je žao što nema više utakmica reprezentacije u Splitu. Žao mi je što je propuštam,pozivam ljude da što prije skupimo cifru koja je potrebna, da se svatko odrekne 30 kuna, mislim da to nije problem“.

Reci što misliš

Lost Password