Alen je prvi student Akademije likovne umjetnosti koji slika ustima jer drugačije ne može!

Stigao je do same završnice svoga obrazovanja i sada mu je potrebna pomoć jer država mu više ne finacira asistente u nastavi.

S kistom u ustima, polako i fascinatno stvara umjetnička djela. 26-godišnji Alen Kasumović student je likovne akademije.

“Ja se na podu mogu koristiti s rukom s lijevom rukom i to je onda u osnovnoj školi kako smo imali ročnike su me oni spustali i dizali u kolici pa je to bilo dosadno. I opnd asam u drugom osnovne uzeo olovku u usta i idemo probati”, kazao je za Vijesti.hr Alen Kasumović, student Akademije likovne umjetnosti.

Ima nevjerojatan umjetnički dar, ali i artrogripozu. Ne može koristiti ni ruke ni noge pa ovisi o svojim asistentima. Zajedno s njima stigao je nadomak diplome. Još jedan semestar treba njihovu, ali i našu pomoć.

“Budući da više nisam, redovni studenti akamdemija mi više ne može plaćati moje asistente Filipa i Aldina. S obzirom da je takva situacija odlučio sam pokrenuti interent kampanju da prikupim sredstva za asistente”, dodaje Alen.

Cilj je skupiti oko 25 tisuća kuna.

“Moji asistenti su mi jako važni, bez njih bi mi boravak na faxu bio nemoguć i dolazak do faxa, a kamo li što drugo”.

Filip je njegov asistent tri godine, a s prvim danom ovog mjeseca njihova suradnja je službeno gotova, ali ne i stvarno. Filip i dalje svakodnevno pomaže Alenu.

Optimističan i vedar student, fotograf i bivši hokejaš u kolicama uskoro će postati prvi akademski slikar ustima. Ima znanje, volju i talent, nedostaje samo koja kuna više pišu Vijesti.hr.

Na OVOM LINKU možete pomoći Alenu.

Reci što misliš

Lost Password