MENI
bili su prijatelji

Detalji stravične pucnjave u Splitu: Propucani Bekavac se družio s Giljanovićem, čak ga je zvao i “ocem”

Splitska policija još uvijek traga za 37-godišnjim Ivanom Giljanovićem zvanim Giljo koji je s više metaka propucao 27-godišnjeg Marka Bekavca u splitskom kafiću Clo, a sve više isplivavaju videosnimke njihovog gotovo bratskog druženja tijekom zadnjih nekoliko mjeseci.

Bekavac je na svom Instagram profilu objavio mnoge video materijale druženja s Giljanovićem, a na jednom se može vidjeti kako njih dvojica u kockarnici poručuju izvjesnom Viktoru:

“Javi se, Viktore!” govori Bekavac, a vidno usporenim glasom Giljanović u kadru prekida Bekavca i kaže: “Ti si naš, tako da znaš – naše srce pripada tebi, a tvoje nama. Mi te volimo!”.

Na tu konstataciju Bekavac se smiješi, a iz videa nije jasno je li im Viktor prijatelj ili potencijalna žrtva. Bekavac je tada Gilju zvao “ocem”. Bekavac je objavio i video u kojem Giljanović trenira s jednim polaznikom svog boksačkog tečaja, a u svojim videima nije skrivao čime se bavi, piše Slobodna.

“Ja sam Marko Bekavac i razlog mog javljanja je mala priča, mali slijed svega onoga što sam napravio, što se zadesilo i evo ovo danas, danas više nisam sam. Tu sam ja i Bog. Nema nikoga više. Jedino me on voli, on mi oprašta i zaboravlja, a drugi neka osuđuju.

Jedino on može da mi sudi i da mi presudi. Moje novo ime je Markus Maksimus, a razlog ovog javljanja je promocija knjige o životu Marka Bekavca Markusa Maksimusa. Imam 27 godina, devet godina sam proveo zatvoren, od popravnog doma do zatvora, psihijatrije i nešto kratko i u komuni”, govori u svom videoblogu Marko Bekavac.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Bekavac je priznao: “Drogira san se, maltretira ljude, udara, dolazija im na vrata. Sad želim mir, za mene više nema mista na prljavoj ulici”. Bekavac je očigledno s Giljanovićem ušao u neke poslove koji su među njima stvorili problem pa su prije pucnjave za stolom u kafiću Clo gosti kafića vidjeli obojicu kako se žučno raspravljaju. Jedan od očevidaca naveo je kako je jedan od njih drugog “potapšao” po obrazu, nakon čega je uslijedila pucnjava.

Bekavac koji je bježao od Giljanovića jer je vjerojatno bio nenaoružan zadobio je četiri prostrijelne rane, na desnoj butini i arteriji desne noge, lijevom bedru i podlaktici lijeve ruke. Policija je na mjestu događaja našla šest čahura i tri zrna.

Komentiraj