Donesena presuda Brunu Bajriću za ubojstvo djevojke: Osuđen na deset godina zatvora!

Završeno je sudjenje Brunu Bajriću (24), mladiću optuženom za ubojstvo djevojke Anice Ćurić (22). Dobio je deset godina zatvora.

Do tragedije je došlo prije godinu dana u Slavonskoj ulici u Splitu, u večernjim satima. Pokazivao je u svojoj sobi pištolj djevojci s kojom je bio u vezi dvije i pol godine. Tvrdi kako nije znao da je metak u cijevi, kao niti kako je opalio.

Nastavljeno suđenje Splićaninu koji je ubio svoju djevojku: Uživao je u sado-mazo web stranicama

Tijekom suđenja, Županijsko državno odvjetništvo smatralo je kako se radi o ubojstvu za koje je zapriječeno od pet do 20 godina zatvora dok mr. sc. Željko Gulišija, koji je zastupao obranu, tvrdio da je Bruno Barić počinio kazneno djelo nehatnog prouzročenje smrti za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tijekom suđenja Bruno je bio jako potresen, par puta je prekidao iskaz jer bi brizno u plač:

“Našli smo se oko osam sati navečer, bili smo kod mene sat, dva. Nije bilo nikakve svađe između nas, nikakvog konflikta, večerali smo i onda gledali neki dokumentarac u mojoj sobi. Ne znam kako se sve dogodilo, kako je došlo do ispaljenja metka. Ni u primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti jer sam ga taj dan rastavio i sastavio, nakon što je pet ili šest mjeseci ležao skriven ispod kreveta. Dao mi ga prijatelj na čuvanje, ne znam odakle njemu.”, kazao je Bajrić.

Potresno svjedočanstvo Splićanina koji je usmrtio svoju djevojku: “Nije bilo svađe, gledali smo film, ne znam kako se to dogodilo”

“Ne znam ni sam kako se to dogodilo, išao sam ga spremiti. Ne znam kako je metak ostao u cijevi, jednostavno se ne sjećam da sam išta pritisnuo, te scene mi nema u glavi, pokušao sam se prisjetiti…”, rekao je i dodao kako ne zna kako će sve preživjeti

Krucijalnim dokazom, barem prema obrazloženju suca Slavka Lozine, u postupku protiv Bruna Bajrića pokazalo se vještačenje Centra Ivan Vučetić iz Zagreba.

Na 9-milimetarskom pištolju Mauser iz kojeg je ispaljen hitac, pronađeni su DNA profil optuženog, ali i djevojke!

“Najvažniji materijalni dokaz je dobiven brisom s usta cijevi, pronađen je DNA profil Anice Ćurić dva centimetra u unutrašnjosti cijevi pištolja. Laički rečeno, cijev pištolja je bila u njenim ustima barem dva centimetra!”, poentirao je sudac Lozina.

Nije ostalo najjasnije kako je sudsko vijeće zaključilo da je trag DNA nastao baš tako, ali ni ostala vještačenja, po sucu Lozini, nisu išla pretjerano u prilog Bajrića pa time niti teze obrane kako je u pitanju smrt iz nehata. Za koju se može izreći kazna između šest mjeseci i pet godina.

“Ponašanje upozorava na latentnu agresivnost i impresioniranost nasiljem. Prošao je obuku za zaštitara, to mu je bio san, išao je u Poljsku na obuku, opsjednut oružjem koje voli… Slažemo se i da je u pitanju bila harmonična veza, da su se voljeli i provodili skoro svaki dan u godinu zajedno”, dio je obrazloženja, dok su kod odmjeravanja kazne uvažene olakšavajuće okolnosti – ponašanje nakon događaja (pokušao je spasiti život djevojci), neosuđivanost, kao i činjenica da mu je teško.

Mladić je najveći dio obrazloženja presude slušao pognut, s glavom među rukama, no nije pustio zvuka. Kako je kazna veća od pet godina, obavezno je određivanje istražnog zatvora tako da su Bajrića na Bilice odveli pravosudni policajci. Njegov branitelj Vinko Gulišija je gotovo šokiran presudom, najavio je žalbu te drži da će Vrhovni sud ukinuti ovakvu odluku splitskog Županijskog suda.

 

 

Reci što misliš

Lost Password