MENI
očajnički čin

EPILOG DRAME NA FIRULAMA Ugostitelj prijetio zbog višegodišnjeg nezadovoljstva

Uz prijavu za kazneno djelo lažnog uzbunjivanja u nedjelju iza podne je 43-godišnji Ante Čulić, vlasnik kafića Plava laguna na splitskim Firulama, koji je u subotu posljepodne u svom lokalu lažno prijetio aktiviranjem eksplozivne naprave, predan pritvorskom nadzorniku, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom cijelog jutra se nalazio u službenim prostorijama Druge policijske postaje. S obzirom na okolnost da je prijetio nepostojećim eksplozivom išlo se s inkriminacijom za članak 316. Kaznenog zakona: lažna uzbuna, u kojem se navodi kako će osoba koja lažno obavijesti policiju ili drugu javnu službu koja osigurava red ili pruža pomoć o događaju koji iziskuje hitno djelovanje kazniti zatvorom do tri godine.

S obzirom da je predan pritvorskom nadzorniku očito je kako će Općinsko državno odvjetništvo za njega tražiti zadržavanje u istražnom zatvoru o čemu će u konačnici odlučiti sudac istrage.

Policija je poziv vlasnika kafića dobila u subotu oko 15 sati, kada im je on kazao da se nalazi u praznom kafiću na Firulama gdje će aktivirati eksploziv. Policija je nakon dolaska na teren osigurala okolicu kafića i udaljila prolaznike, a zatim su započeli pregovori nakon kojih se vlasnik kafića predao.

Očajnički čin je kulminacija višegodišnjeg nezadovoljstva odlukama nadležnog Ministarstva pomorstva vezano za štekat lokala, izjavio je policiji očajni Ante Čulić. Tijekom 2015. godine Ministarstvo je poništilo njegovo odobrenje o koncesiji koje mu je dao Grad Split da bi isto koncesijsko odobrenje dali vlasniku susjednog kafića, a sljedeće godine Visoki upravni sud je prvo prvu odluku Ministarstva, a 2017. godine i drugu.

Za vlasnika Plave lagune to nije značilo nikakvu promjenu jer mu je štekat ostao nedostupan, pošto Ministarstvo ignorira pravomoćna rješenja uporavnog suda, izjavio je, piše Slobodna Dalmacija.

Komentiraj