MENI
tragedija kod visovca

Frankova obitelj neutješna: “Nekako smo se nadali čudu i mislili da će ga možda naći netko negdje živog”

“Bila sam u crkvi i taman sam se molila za svog Franka. Odjednom je u uletio čovjek i rekao fra Boži da su kraj jezera našli tijelo”, ispričala je Milena Jakus, teta nestalog mladića Franka Silova (16).

Kaže kako je htjela odmah otrčati tamo, zajedno sa svojim bratom, Frankovim ocem, piše 24sata.

“Nisu nas pustili. Rekli su nam da će nas nazvati čim budu imali više informacija te da trenutno sve mora proći uobičajenu proceduru. Tako nismo vidjeli tijelo, ali po svemu sudeći to bi trebao biti Franko”, rekla je Milena Jakus.

Policija je pronašla Frankovo tijelo, koje je isplivalo ove nedelje oko 10:50 na 20 metara od otoka Visovca. Franko, koji je živio u mjestu Laškovica kod Skradina, prevrnuo se u malom čamcu kojim je 24. ožujka veslao zajedno s trojicom prijatelja na Visovačkom jezeru u Nacionalnom parku Krka. Kada se jedan od prijatelja digao, čamac se prevrnuo. Trojica prijatelja uspjela su doplivali do otoka, a on je nestao.

Svakodnevna potraga nastavljena je i jučer u 9 sati. “Osim policajaca na terenu su bili i djelatnici NP Krka, HGSS-ovci i djelatnici Lučke kapetanije. Sve zajedno njih deset s četiri plovila”, kazala je jučer ujutro glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor. Neslužbeno se doznaje kako je tijelo pronašao rendžer NP Krka, i to upravo na mjestu gdje se čamac i prevrnuo.

“Sad nam je još teže, ovo je još veći šok za sve nas. Nekako smo se nadali čudu i mislili da će ga možda naći netko negdje živog. Sad znamo da je kraj. Nema tu utjehe niti olakšanja. Jedino nam je drago da ćemo ga moći pokopati i moliti na njegovom grobu. Prije nekoliko godina umrla mu je i majka. Tješi nas što ćemo ga sad pokopati s mamom i bakom. I to je bolje, nego da ga je Krka zauvijek uzela”, rekla je mladićeva teta Milena.

Dodala je kako je cijela obitelj na okupu u njenoj kući te da još samo čekaju telefonski poziv od policije i konačnu potvrdu. Policija je poslijepodne i potvrdila da je tijelo Frankovo, piše 24sata

Komentiraj