MENI
pokušavali pobjeći

Kod muškaraca uhićenih na Skalicama, od kojih je jedan umro, pronađena razna droga

Splitska policija dovršila je u subotu popodne kriminalističko istraživanje u vezi s jutrošnjim privođenjem dvojice muškaraca na Skalicama od kojih je jedan umro (44), te je izvijestila da je na mjestu događaja pronašla razne vrste droga i novac.

Priopćeno je kako je završilo kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je jutros doveden u službene prostorije i od kojega je policija oduzela šest grama heroina i 2,9 grama marihuane, sve spakirano u tri PVC vrećice, a koju je prema njegovim navodima neposredno prije događaja kupio od 44-godišnjaka. Protiv 31-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, najavili su. Policija je završila i očevid na mjestu događaja gdje su pronašli 1,5 grama heroina, četiri grama kokaina, nekoliko tableta, privjesak s vagom, te veći iznos novca.

“O svemu utvrđenom tijekom kriminalističkog istraživanja biti će izvješteno nadležno državno odvjetništvo u Splitu kojem će biti dostavljena cjelokupna dokumentacija uz posebno izvješće”, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Preminuli muškarac (44) jutros je u 4.40 sati bio u kombiju zajedno s 31- godišnjakom kada ih je pokušala zaustaviti policija kojoj su pobjegli. Bježeći kombijem od policije tridesetak metara dalje kombi je ušao u Ulicu Table na Skalicama nedaleko od stadiona na Poljudu nakon čega je iz njega istrčao 44-godišnjak odbacivši torbicu i druge predmete, te nastavio bježati. Policija ga je sustigla, a nakon što su uočili da teško diše, skinuli su mu lisičine s ruku i počeli mu davati masažu srca. Ubrzo je na mjesto događaja stigla i Hitna pomoć, no unatoč liječničkoj intervenciji, muškarac je u 5.20 sati umro.Tijelo preminulog muškarca prebačeno je na Odjel patologije KBC Split gdje će se tijekom popodneva obaviti obdukcija i toksikološko vještačenje kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje da je smrt najvjerojatnije nastupila zbog bolesti pluća od koje je bolovao 44-godišnjak. Obojica muškaraca policiji su poznati od prije zbog zlouporabe opojnih droga.

Komentiraj