Koliko godina zatvori prijeti Tinu Šunjergi za ubojstvo roditelja?

Pripremno ročište za Tina Šunjergu, 19-godišnjaka za kojeg se sumnjiči da je u ožujku prošle godine ubio svoje roditelje hicem u potiljak, održat će se u srijedu na Županijskom sudu u Zadru.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika će sucu tom prilikom podastrijeti nove dokaze, ukoliko su se oni pojavili nakon potvrđivanja optužnice. Isto pravo ima i Šunjergova obrana. Pripremno ročište nije javno i moći će prisustvovati samo pozvane osobe, pišu 24sata.

Šunjerga će se morati izjasniti je li shvatio optužnicu, nakon čega će i službeno započeti suđenje.

Državno odvjetništvo tereti 19-godišnjaka za dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete te na posebno okrutan način, za što može dobiti kaznu zatvora i do 50 godina. Ukoliko sud ublaži samu kvalifikaciju djela, Šunjergi za svako ubojstvo prijeti 20 godina iza rešetaka, što je ukupno 40 godina.

Tin je u subotu 25. ožujka 2017., najprije oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) u trenutku kad je sjela za upravljač svog automobila Citroena, da bi oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i svog oca Marina (45), pucnjem u potiljak sa udaljenosti od 30 centimetara. Prethodno je provalom u sef, došao do očevog privatnog pištolja, piše 24sata

Kako smo već pisali, nakon ubojstva, na braniteljevo pitanje zašto je počinio ovaj monstruozni zločin, Tin je rekao: “Ubio sam ih jer su me psihički stalno pritiskali, prigovarali mi zbog škole i društva u kojem sam se kretao”.

Prije toga istražiteljima je također bez emocija i zamuckivanja ispričao sve detalje zločina.

“Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula posvuda. S pištoljem sam krenuo kući. Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku okrenuo se leđima i sagnuo. Prislonio sam mu cijev pištolja na zatiljak i pucao”, govorio je ubojica, piše 24sata.

Njegov branitelj tvrdi da je mladić cijelo vrijeme njihovog razgovora bio jako utučen, depresivan. Nije puno govorio. Iako svjestan svega, Tin ni u jednom trenutku nije zaplakao niti je na bilo koji način pokazao svoje emocije.

“On ima 19 godina i punoljetan je, ali to je dijete. Ne znam kakav je inače, ali u vremenu koje sam ja proveo s njim bio je jako tih, povučen. Ništa od mene nije zahtijevao niti tražio da ga netko posjeti”, rekao je odvjetnik Frano Baica dodavši da je Tina upitao je li sve u redu u ćeliji u koju su ga smjestili, na što mu je mladić odgovorio da je sve OK.

U razgovoru s Tinom odvjetnik je stekao dojam da mladić ubojstva nije planirao dulje vrijeme. Tvrdi, pravno gledano, nema velike razlike je li zločin planirao 15 dana ili nešto dulje.

“Koliko sam ja iz razgovora s Tinom uspio shvatiti, on se nećkao i dvoumio netom prije samih ubojstava. Što je pritom prevagnulo, ne znam. Nisam psihijatar i teško mi je o tome govoriti i razumjeti njegove razloge”, govori odvjetnik dodajući kako je njegova uloga u ovom slučaju Šunjergi osigurati pravično suđenje.

Više pročitajte OVDJE

Reci što misliš

Lost Password