Nakon pljačke i policijske potjere uhićen vlasnik kultnog splitskog restorana

Od (ne)opravdano razvikanog kulinarskog chefa i vlasnika kultne splitske “Šumice” do osumnjičenika za sudjelovanje u pljački trgovine “Ribola” u Podstrani – tako bi ukratko mogao glasiti opis Splićanina Marija Mandarića koji se prekjučer našao, doduše neimenovan, u policijskom biltenu, odnosno na kriminalističkoj obradi.

Kako je službeno izvijestila splitska policija, u četvrtak oko 21 sat u trgovinu mješovitom robom na Grljevačkoj cesti u Podstrani ušla su dva mladića.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o dvojici 22-godišnjaka, od kojih je jedan pri ulasku uhvatio zaposlenicu trgovine za ruke i odgurnuo je, dok je drugi za to vrijeme odnio ladicu registar-blagajne s novcem, u kojoj je bilo nekoliko tisuća kuna.

Istrčali su van, gdje ih je čekao golf koji je, neslužbeno doznajemo, vozio upravo 26-godišnji “chef” Mario Mandarić, te su krenuli punim gasom prema Žrnovnici.

No, kako je policija po dojavi raspolagala informacijom u kojem su vozilu pobjegli, vrlo brzo su primijećeni te je počela potjera koja je trajala 20-ak minuta. Policajci su blokirali cestu, a u jednom je trenutku golf i udario u jedno od policijskih vozila pokušavajući pobjeći, piše Slobodna

No, naposljetku su ih uspjeli zaustaviti u Ulici Ante Starčevića u Žrnovnici te su ih uz primjenu sile svladali, stavili im lisičine na ruke i priveli ih na kriminalističku obradu pod sumnjom da su počinili razbojstvo.

Evo što je za Slobodnu izjavio Mandarić:

“Nisam imao pojma ni o kakvoj pljački. Nazvao me poznanik i zamolio da ga pokupim u autu ispred dućana Ribola. Ja jedini imam auto u našem društvu pa me svi uvijek zovu i mole i da ih nekud vozim. Uopće ne znam za treću osobu koja se spominje. Kad je moj poznanik ušao u automobil, primijetio sam nešto čudnio, samo mi je rekao: Vozi, vozi! Normalno sam vozio do trenutka dok se ispred nas nije pojavila policija. Nije bilo nikakve potjere, stao sam čim se pojavila policija. Nije bilo sudara s policijskim auitom, samo smo se “takli”.

Više pročitajte OVDJE

 

Reci što misliš

Lost Password