NIJE PAZIO Podignuta optužnica protiv zadarskog konobara koji je dao gostima deterdžent umjesto rakije

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti, odnosno teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz Kaznenog zakona.

Tereti ga se kako je dok je radio u jednom restoranu u Zatonu, 6. kolovoza ove godine gostima umjesto rakije natočio deterdžent za pranje posuđa, piše Index.

DORH navodi kako je jedan od konobara petoro gostiju ponudio rakijom na račun kuće te da je tada optuženi, iako je bio svjestan da se uz šank nalazi više kanistara, u čaše natočio tekućinu za koju nije provjerio što je.

“Lakomisleno smatrajući da u čaše toči rakiju, a ne provjeravajući što doista toči; iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa marke Ecosol”, objavio je DORH.

Čaše s deterdžentom su poslužene gostima koji su, vjerujući da se radi o rakiji popili deterdžent koji je u sebi sadržavao solnu kiselinu.

Dvoje gostiju je odmah ispljunulo tekućinu, ali su zadobili erozije jezika i usana uz crvenilo i otok, za što se navodi da su lake ozljede.

Ipak, dvoje gostiju je progutalo tekućinu i od toga zadobilo teške ozljede – kaustične ozljede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir.

Reci što misliš

Lost Password