Određen jednomjesečni istražni pritvor Splićaninu koji je pokušao ubiti bivšeg mistera turizma

Josipu Čubeliću (30) jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje za pokušaj ubojstva Marija Bečića iz Srinjina, nekadašnjeg mistera turizma. Pritvoren je kako tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela, javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon što ga je policija odmah nakon pucnjave 25. studenog tražila danima, Čubelić se tek deset dana poslije došetao u policijsku postaju, utvrdivši kako on nema nikakve veze s pucnjavom i da je s Bečićem prijatelj.

Županijski sud u Splitu očigledno nije ozbiljno shvatio obranu Čubelića, a okolnost koja mu ne ide u prilog je i to što je, ako istraga dokaže da je on ispalio metke u Bečića, to napravio dok je bio na uvjetnom otpustu iz zatvora u Glini, gdje je do ožujka ove godine služio petogodišnju kaznu za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova 2013. godine.

Prema onome što je utvrdila policija, Čubelić i Bečić su se u noći s petka na subotu oko 4 sata ujutro sukobili verbalno, a potom i fizički, ispred jednog splitskog noćnog kluba. Prema izjavama nekih svjedoka, Čubelić je te večeri bio agresivan i razbijao je čaše te je zvao Bečića da se potuku, zbog čega su ih redari izbacili iz kluba, gdje su se na kraju i potukli.

Nakon tučnjave, Bečić je otišao taksijem kući i onda je nazvao Čubelića da “rasprave oko nastalog sukoba”. Čubelić tvrdi da nema veze s pucnjavom, no policija svoje sumnje da je on napadač zasniva na podatku da je signal njegovog mobitela te subote oko 18.30, kad je došlo do napada, lociran u neposrednoj blizini mjesta napada, piše Slobodna Dalmacija.

Reci što misliš

Lost Password