MENI
oružani napad

Protiv 21-godišnjaka koji je u Splitu pucao muškarcu u noge podignuta optužnica

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 21-godišnjaka zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine.

21-godišnjaka se tereti da je 8. siječnja ove godine oko 9 sati na području Županije splitsko-dalmatinske u namjeri da teško tjelesno ozlijedi 26-godišnjaka i pristajući da ugrozi tjelesni integritet 51-godišnjaka iz pištolja nepoznate marke, iz neposredne blizine, u smjeru oštećenika ispalio najmanje četiri hica, piše Index.

“26-godišnjaka je pogodio s dva hica zadavši mu prostrijel lijeve natkoljenice i ustrijel desne potkoljenice u blizini kosti, živaca, krvnih žila i velikog zgloba potkoljenice, koje ozljede pojedinačno i u svom zbroju predstavljaju tjelesnu ozljedu. Okrivljenik je neposredno nakon počinjenja kaznenog djela pobjegao s mjesta događaja”, priopćeno je iz Općinskog odvjetništva u Splitu.

Do pucnjave je došlo 8. siječnja u splitskom kvartu Škrape, a ozlijeđen je Miho F. Hici su ispaljeni iz crnog BMW-a koji se brzo izgubio iz uske ulice u kojoj je napadnut Miho F. Policija je tijekom očevida pronašla tri čahure.

Ranjeni Miho F. još je kao maloljetnik prijavljivan za kaznena djela imovinske naravi. Koncem 2010. godine s prijateljem je ukrao signalne rakete s jahte Igora Tudora. Ispalili su ih navodno prema Braču, no jak vjetar skrenuo ih je na vezane brodove. Tri jahte oštećene su u požaru, jedna je i potonula. Miho F. osuđen je na uvjetnu kaznu od godine i četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Prije pet godina već su mu pucali po fasadi obiteljske kuće, a prije tri i pol godine pobjegao je s drugog kata Druge policijske postaje na Bačvicama.

Ozlijeđeni Miho F. nije htio surađivati s policijom. Najprije ih je dočekao s pričom kako na njega uopće nije pucano, nego se sam ozlijedio. Potom je priču izmijenio i ustvrdio da je sam izvadio metak iz noge i pojeo ga, piše Index.

Komentiraj