MENI
napad u zatvoru

Split: Optužen jer je u zatvoru napao pravosudnog policajca i prijetio sucu

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjaka koji je prošlog ljeta u zatvoru na Bilicama napao i izudarao pravosudnog policajca koji mu je ušao u ćeliju kako bi ga spriječio u narušavanju zatvorskog reda, a optužen je i da je prijetio sucu koji protiv njega vodi postupak na splitskom sudu.

Tužiteljstvo je u utorak izvijestilo kako okrivljenoga tereti za napad na službenu osobu, odnosno da je 31. kolovoza 2017. u zatvoreničkoj sobi narušavao kućni red zatvora dovikivanjem preko hodnika, zbog čega mu je u sobu ušao pravosudni policajac kojega je napao.

Naime, zatvorenik se oglušio na njegova upozorenja da se odmakne od vrata kako bi ih policajac zatvorio, te ga je s obje ruke uhvatio oko vrata. Obojica su potom pali na pod, i to tako da je zatvorenik pao na policajca i udario ga šakom u glavu, a u nastavku napada spriječio ga je drugi pravosudni policajac koji je ušao u ćeliju.

U optužnici stoji i da je okrivljeni lani 20. studenoga u pismu zaprijetio predsjedniku sudskog vijeća koji na splitskom Županijskom sudu vodi suđenje protiv njega, znajući da sukladno zakonu sudac čita njegova pisma kao istražnog zatvorenika.

S ciljem da izazove osjećaj straha za život predsjednika vijeća on je, nezadovoljan tijekom suđenja, preko Županijskog suda uputio pismo svom ocu u drugu kaznionicu te trećoj osobi u treću kaznionici.

“U pismu upućenom toj trećoj osobi naveo je da je predsjednik vijeća kao sudac pristran te da ga je strah da njegov otac kad izađe s izdržavanja zatvorske kazne ne počini teški zločin ubojstva, jer će čuti kaznu i da mu je sve namješteno. U pismu kojeg je uputio ocu naveo je da se spremi fizički i kako ono što njemu treba moraju izvesti pametno, te da mu treba doći u posjetu da sve dogovore, a ne preko telefona”, piše u optužnici.

Dodaje se kako je u pismu ocu naveo i da nađe broj jednog odvjetnika te da mu mora biti produžena ruka kako bi zajedno djelovali, a kada bude tražio dozvolu za posjetu “da dobro zapamti predsjednika vijeća i da će mu on, kad se vide, reći kako će postupiti”.

 

Komentiraj