U Trilju uhvaćen 47-godišnjak prilikom zalijevanje većih količina marihuane

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Sinj i Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske, jučer su na području Trilja zatekli 47-godišnjeg hrvatskog državljanina prilikom zalijevanja veće količine stabljika marihuane.

Prilikom postupanja, policijski službenici su na dvije lokacije pronašli 72 komada zasađenih stabljika marihuane i 30 suhih stabljika, različitih visina, od 73 do 169 cm, pribor za uzgoj stabljika, te digitalnu vagu i pušku M48 s tri komada pripadajućeg streljiva.

Osim 47-godišnjaka, uhićen je i 54-godišnji hrvatski državljanin, vlasnik zemljišta na kojem su pronađeni navedeni predmeti, te su obje osobe privedene u službene prostorije.

Video: PU Splitsko-dalmatinska

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice je podnesena kaznena prijava zbog utvrđene sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, te su dovedeni pritvorskom nadzorniku. Osim navedene kaznene prijave, protiv 47-godišnjaka je podnesen i Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju, odnosno ilegalnog posjedovanja spomenutog oružja.

Reci što misliš

Lost Password

0