kriminalističko istraživanje

U okršaju u Trogiru pucala oba muškarca

Policijski službenici Policijske postaje Trogir i Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 40-godišnjakom koji je teže ozlijeđen u pucnjavi u Trogiru u srijedu navečer.

Kako navodi splitska policija u svom priopćenju utvrđena je sumnja da je 45-godišnjak tom prilikom pištoljem počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu 40-godišnjaka, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu i tijekom večeri je doveden pritvorskom nadzorniku.

Kaznena prijava je podnesena i protiv 40-godišnjaka, zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je tijekom verbalnog sukoba, neposredno prije nego što je ozlijeđen, iz istog pištolja, kojeg je ilegalno posjedovao, ispalio hitac pored 45-godišnjaka. Osim kaznene prijave, protiv 40-godišnjaka je podnesen i Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Dvojica muškaraca su se u srijedu oko 21.40 sati u Trogiru prvo verbalno sukobili, a zatim i fizički nakon čega je u pucnjavi u nogu ozlijeđen mlađi muškarac. Policiju su o događaju izvjestili liječnici Hitne medicinske pomoći. Iako je počinitelj pobjegao s mjesta događaja policija ga je vrlo brzo pronašla i uhitila.

Komentiraj