Uhićen 56-godišnji muškarac odgovoran za jučerašnju pucnjavu u Poreču

Dan nakon okršaja vatrenim oružjem u Poreču, istarska je policija uhitila 56-godišnjaka i osumnjičila ga za kazneno djelo nanošenja teške ozljede u pokušaju, a kod njega je pronašla pištolj koji ilegalno posjeduje te streljivo.

Sumnjivca se tereti da je jučer iza podneva u porečkoj Ulici Obala maršala Tita nakon fizičkog sukoba iz vatrenog oružja ozlijedio 27-godišnjaka, koji je prevezen u pulsku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene ozljede nogu, a nakon ukazane medicinske pomoći pušten je na kućnu njegu.

Prema neslužbenim informacijama 24sata radi se o porečkom zlataru Vilsonu B. On će tijekom dana biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Temeljem sudskog naloga policija je obavila pretragu domova i drugih prostorija osoba koje su sudjelovale u tom sukobu, pri čemu je pronađen pištolj sa šest komada streljiva, za kojeg je utvrđeno da ga 56-godišnjak neovlašteno posjeduje te je uz kaznenu prijavu protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Prilikom te pretrage, kod 29-godišnjaka iz Poreča koji se dovodi u vezu sa sukobom na porečkoj rivi pronađeno je jedno streljivo te 43 grama marihuane. Neslužbeno se doznaje se kako su u jučerašnjem sukobu trojica albanskih državljana napala Zagrepčanina.

“Motiv sukoba i što je dovelo do njega se još utvrđuje, pa još ne možemo izaći u javnost s detaljima”, izjavila je glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić Jukopila.

Reci što misliš

Lost Password

0