Na senjskom i splitskom području

Zabilježene dvije prometne nesreće na moru

Dvije pomorske nesreće zabilježene su u utorak na senjskom i splitskom području, nakon čega su pokrenute koordinirane spasilačke akcije prema posadama i plovilima, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na izlazu iz uvale Zavratnica, južno od mjesta Jablanac, sudarili su se jutros u 10.35 sati putnički broda ‘Eros’, koji plovi pod hrvatskom zastavom za 92 putnika i tri člana posade, i privatna brodica sa 6 osoba, na kojom su bili njemački državljani. Tom prilikom tri osobe sa brodice zadobile su tjelesne ozljede različite kategorije te su prevezeni na daljnje medicinsko postupanje u KBC Rijeka.

Službenici Lučke kapetanije Senj zaprimili su dojavu o nesreći u 10.45 sati dojavu, o čemu su izvijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru te nadležnu Upravu sigurnosti plovidbe resornoga Ministarstva te su isplovili u spasilačku akciju.

Utvrđeno je kako brodica zbog oštećenja više nije sposobna za plovidbu, dok je na putničkom brodu ustanovljeno samo manje oštećenje na pramcu. Pretpostavlja se da je uzrok pomorske nesreće ljudska pogreška.

Druga pomorska nesreća dogodila se u splitskom akvatoriju kod Paklenih otoka, a dojava u o požaru u potpalublju čarterirane jedrilice stigla je u 12.08 sati te je zatražena evakuaciju za sedam osoba.

Na mjestu nesreće zatečeno je sedmero neozlijeđenih članova posade koje su evakuirali, dok su vatrogasci DVD Hvar ugasili požar na jedrilici, prije nego li se proširio do kritične razine. Jedrilica je sačuvana u plovnom stanju te je otegljena u luku Hvar a očevid provodi Lučka kapetanija Split.

Komentiraj