Alessandro Avenati u splitskoj policiji na informativnom razgovoru

Talijan Alessandro Avenati, otac 8,5 godišnjeg Cesarea, u četvrtak prijepodne bio je na informativnom razgovoru u splitskoj policiji slijedom prekršajne prijave koju je protiv njega zbog obiteljskog nasilja podigla njegova bivša partnerica i majka dječaka Cesarea, Nina Kuluz.

Neslužbeno se doznaje da bi tijekom dana trebao biti priveden i na Prekršajni sud.

U splitskoj policiji zbog zaštite maloljetnika ne žele davati bilo kakve informacije vezane za taj slučaj.

Avenati je u Split doputovao jučer vezano za raniju sudsku odluku o ovrhi nad dječakom koji je po sudskim presudama trebao biti predan ocu. No, u utorak je iz sigurnosnih razloga ovrha odgođena na neodređeno vrijeme. 

Čim je policija dobila informaciju da je Avenati doputovao u  Split stupili su s njim u kontakt nakon čega je on jutros u pratnji svojih odvjetnika došao u policijsku postaju na razgovor.

Njega je prekršajno prijavila bivša partnerica i majka dječaka, Nina Kuluz jer od ožujka 2017. nije posjetio svoga malodobno sina,  te zato što je lani u lipnju na društvenoj mreži vulgarno vrijeđao nju i njenu sestru.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan.

No, Nina Kuluz je sa sinom pobjegla iz Italije, skrivajući se prvo u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine je kao potpora majci pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed Splićana, u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom.

U međuvremenu je Kuluz na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom.

Reci što misliš

Lost Password