Baldasar i Ževrnja HRS-u: “Županija spremna pozajmiti 1,5 milijuna kuna Splitu zbog Europskog prvenstva”

“Izdigli smo se iznad političkih nesuglasja uoči skorašnjih lokalnih izbora”, reakcija je iz Splita, koji bi trebao biti jedan od domaćina Europskog rukometnog prvenstva 2018.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja uputili su zajedničku izjavu Hrvatskom rukometnom savezu (HRS) u kojem se izražava neupitna želja da Split bude domaćin dijela Europskog rukometnog prvenstva u siječnju 2018. godine, te spremnost Županije da pozajmi Splitu 1,5 milijun kuna radi podmirivanja financijskih obveza grada domaćina za to natjecanje.

Baldasar i Ževrnja su u zajedničkoj izjavi, koja je upućena HRS-u, potvrdili da će i Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija učiniti sve što je u njihovoj moći da se Europsko prvenstvo odigra u Splitu u siječnju 2018. godine.

“S obzirom na okolnosti po kojima Grad Split u ovom trenutku ne može potpisati ponuđeni Ugovor o sponzorstvu sa HRS-om, Splitsko-dalmatinska županija je spremna osigurati pozajmicu Gradu Splitu u iznosu od 1.5 milijuna kuna za aktivnosti vezane za održavanje Europskog prvenstva u rukometu, po izglasavanju odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2017. godinu. Sve obveze po sponzorskom Ugovoru između HRS-a i Grada Splita bit će isključiva obveza Grada Splita”, pojašnjava se u zajedničkoj izjavi Baldasara i Ževrnje koju je savjetnik za sport gradonačelnika Bladasara Ozren Bužančić dostavio medijima.

“Ovom zajedničkom izjavom gradonačelnika i župana izdigli smo se iznad političkih nesuglasja uoči skorašnjih lokalnih izbora i smatramo kako na taj način postaje izvjesno da će se dio Europskog rukometnog prvenstva održati u Spaladium areni, a Grad Split je zadovoljan što je Županija spremna pozajmiti Gradu sredstva potrebna za izmirivanje financijskih obveza koje ima kao domaćin tog natjecanja,” rekao je Bužančić za Hinu.

Poteškoće u vezi domaćinstva Splita dijela EP-a pojavile su se nakon što Gradsko vijeće nije izglasalo gradski proračun Splita za 2017. godinu iz kojeg je bilo predviđeno podmirivanje financijskih obveza za održavanje Europskog rukometnog prvenstva u tom gradu.

Baldasar i Ževrnja navode kako se Grad Split obvezuje u Prijedlogu proračuna za 2017. po završetku lokalnih izbora predvidjeti sva potrebna sredstva za organizaciju Europskog prvenstva, u što će biti uključena sredstva potrebna po pitanju osiguranja i uređenja Spaladium Arene (u ovom trenutku Grad Split još uvijek nema točne financijske pokazatelje, već samo načelne zahtjeve, a financijski pokazatelji će se saznati po konačnom pregledu Arene od strane EHF-a koji je zakazan za 9. ožujka), kao i sredstva pozajmljena od strane Splitsko-dalmatinske županije. Nastavno, po izglasavanju proračuna bi se pravno i službeno stvorili uvjeti za potpisivanje Ugovora od strane Grada Splita vezano za organizaciju Europskog prvenstva u rukometu u Splitu.

Reci što misliš

Lost Password