Gradonačelnik u društvu novinara na Gastroadventu u Splitu upalio prvu adventsku svijeću

Ovogodišnji Gastroadvent, manifestacija koju već godinama organizira dijetetičarka i nutricionistica Olja Martinić, započeo je na Prokurativama tradicionalnim paljenjem prve Adventske svijeće.

“Ove godine je Gastroadvent u znaku masline i kamilice. Neobičan je to spoj poznatog i priznatog maslinova ulja s kamilicom koju, iako je najrasprostranjenija ljekovita biljka, rijetko koristi u gastronomiji. Zato je Split jedino mjesto, jedini Advent na kojem nudimo zdravlje na tanjuru, jela od kamilice i naravno maslinova ulja”, kazala je između ostalog Martinić.

Gastroadvent je podržao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara (prošlih godina nije bilo tako, Olja Martinić drži da je nedolazak Baldasara, dapače i zabrana dolaska svih gradskih dužnosnika, uzrokovana – osobnim animozitetom) koji je najavio kako će duh Adventa njegova administracija širiti i prema ostalim, rubnim gradskim kvartovima.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić je bila i ove godine, nije se dala omesti zabranom bivšeg gradonačelnika. Kućice inače rade “punom parom”, Riva je unatoč hladnoći bila puna, dok se Đardin pokazao kao pun pogodak: programi i uređenje za najmlađe privukli su djecu i roditelje

Reci što misliš

Lost Password