Svečano obilježeno pola stoljeća Športskog saveza invalida Grada Splita

U amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu u petak je održano svečano obilježavanje 50 godina rada i djelovanja Športskog savez invalida grada Splita (SSIST).

Predsjednik Športskog saveza invalida zgrada Splita Mijo Bakić je istaknuo kako u tom gradu postoji oko 250 osoba sportaša s invaliditetom koji treniraju u šest klubova te da postoje dvije sekcije rekreativaca i dvije udruge za osobe s invaliditetom.

“Split je jedna od najuspješnijih sredina u Hrvatskoj za sportaše s invaliditetom i Savez se može ponositi sa izuzetnim uspjehom sportaša,” kazao je Bakić dodavši kako su splitski sportaši s invaliditetom do sada osvojili tri paraolimpijske medalje, te više od 30 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima.

“Dio smo velike splitske sportske obitelji. Mnogo smo medalja donijeli u naš grad. Ni u godini jubileja rezultati sportaša nisu izostali,” kazao je Bakić

Dodao je kako su u protekloj godini medalje među ostalima osvojili i Anđela Mužinić koja je na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu u Sloveniji osvojila zlatnu medalju u ekipnom natjecanju s kolegicom Helenom Dretar Karić. Ivan Mikulić je na Svjetskom prvenstvu u para-taekwondou u Londonu bio drugi, judašica Lucija Brešković je na Europskom prvenstvu u Velikoj Britaniji postala doprvakinja u kategoriji do 70 kg. Ante Rađa osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom u Meksiku.

“Ponos me ispunjava zbog brojnih rezultata i velikog rođendana kojeg danas slavimo,” kazao je Bakić.

Obraćajući se prisutnima u ime gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, zamjenik gradonačelnika Nino Vela izrazio je ponos i zadovoljstvo zbog velikog jubileja i svih postignutih rezultata. “Znam da težite najboljim rezultatima i da pomičete vlastite granice. Svima ste uzor i ponos,” poručio je Vela.

Dodijeljene su brojne nagrade i priznanja, a u glazbeno-plesnom dijelu programa nastupili su klapa „Mriža“ i KUD „Jedinstvo“.

Dodajmo kako je u studenom ove godine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda GrabarKitarović uručila je predstavnicima Saveza Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u organizacijskom razvoju, promicanju i unapređenju sporta i sportskih aktivnosti invalidnih osoba te postignutim sportskim rezultatima u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Republici Hrvatskoj i u svijetu, a u prigodi 50. obljetnice osnivanja i djelovanja Saveza. Predstavnici Saveza bili su predsjednik Saveza Mijo Bakić, član Izvršnog odbora Dragan Maretić i stručni suradnik Saveza Hrvoje Kujundžić.

Reci što misliš

Lost Password