izgubio nadzor / Kod Stobreča iz uzburkanog mora spašen 76-godišnji ribar

Image
Foto: iPress

U petak u 22,25 sati, stigao je poziv člana obitelji o nestanku ribara koji je u petak popodne isplovio iz Stobreča u ribolov na brodici tipa 'Dalmatinka'

28.10.2017.
12:48
iPress
VOYO logo

Ribar koji se sa svojom brodicom našao u jakoj buri i nemirnom moru nedaleko Stobreča spašen je u petak navečer u potražno-spasilačkoj akciji koju je u splitskom akvatoriju koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

U splitski Županijski dojavni centar 112 stigao je poziv očevica da u manjoj brodici voditelj gubi nadzor nad upravljanjem, obzirom na izrazito jake udare bure i nemirno more nedaleko Stobreča u pravcu otoka Brača. Najbliže mu je bio motorni trajekt "Hrvat" pa je zapovjedniku naloženo obaviti površinsku potragu prije uključenja službenika nadležne Lučke kapetanije Split u akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, u 22,25 sati, stigao je i poziv člana obitelji o nestanku B.F. (1941.), hrvatskom državljaninu, a koji je u petak popodne isplovio iz Stobreča u ribolov na brodici tipa "Dalmatinka", dužine šest metara, bijele boje, što je odgovaralo opisu brodice za kojom je već trajala potraga na moru.

Službenici splitske Kapetanije došli su u 23,50 sati do nestalog ribolovca i našli ga neozlijeđenog na brodici te su ga uzeli u tegalj prema splitskoj gradskoj luci, no nedugo potom, uslijed velikih valova, brodica je poplavljena pa je puštena iz teglja, a spašeni ribolovac iskrcan je u Luci Split, u 00.26 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo